FrieslandCampina stapt over op papieren rietjes

Zuivelonderneming FrieslandCampina introduceert vanaf volgende maand papieren rietjes voor alle verpakkingen met een rietje. In een jaar tijd worden op Europees niveau maar liefst 142 miljoen plastic rietjes vervangen door een duurzame, papieren variant. In België alleen komt dat neer op ruim 14.000 kg minder plastic.

FrieslandCampina loopt hiermee een jaar voor op het EU-verbod op wegwerpplastic rietjes en maakt zo duidelijk dat het een voortrekkersrol wil innemen op het gebied van duurzaamheid.

Wereldwijd 57.000 kg minder plastic rietjes 


Tegen 2021 zal  FrieslandCampina in Europa in totaal 142 miljoen plastic rietjes hebben vervangen door een duurzame variant van gecertificeerd papier. Dat is ruim 57.000 kg en 23.000 km plastic rietjes. In België gaat het om alle plastic rietjes op de verpakkingen van de eigen merken Cécémel, Joyvalle en Fristi, een jaarlijkse reductie van ruim 14.000 kg of 5750 km aan plastic. Dat is in vogelvlucht van de FrieslandCampina productielocatie in Aalter tot in New York.

“Het is niet eenvoudig om een stevig papieren rietje te ontwikkelen dat buigbaar is, hygiënisch en niet te snel zacht wordt bij het drinken. Bovendien moet het rietje ook afbreekbaar zijn,  voor als het per ongeluk in de natuur komt. Na veel testen is het gelukt om een rietje te ontwikkelen dat aan al deze eisen voldoet.” 
Patrick van Baal, Global Director Packaging Development bij FrieslandCampina

Daarnaast is FrieslandCampina actief op zoek naar een kwalitatief en hygiënisch alternatief voor de plastic wikkels om de rietjes. Zodra mogelijk worden deze ook vervangen  door een duurzamer alternatief.

Einde aan meer dan 100 miljoen plastic rietjes

Voor de consument verandert er op zich niets; het wordt alleen maar  duurzamer: je drukt het rietje in de verpakking en sorteert bij het PMD afval. Er werd gekozen voor een buigzaam papieren rietje omdat het op die manier makkelijker drinken is voor kinderen en het pakje volledig leeggedronken kan worden.

Over Friesland Campina België
FrieslandCampina Belgium N.V. maakt deel uit van Koninklijke FrieslandCampina, een multinationale zuivelonderneming die een belangrijke rol speelt in de dagelijkse voorziening van zuivelproducten met de waardevolle voedingsstoffen uit melkaan miljoenen mensen. De onderneming is volledig in handen van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A., en is met ruim 18.000 leden-melkveehouders in België, Nederland en Duitsland een van de grootste zuivelcoöperaties in de wereld.FrieslandCampina telt in België ongeveer 1500 werknemers en heeft 5 vestigingen. Naast de commerciële zetel in Destelbergen zijn er vier productielocaties in Aalter, Bornem, Lummen en Genk die zijn gespecialiseerd inde productie van langhoudbare melk en zuiveldranken, room, desserten en kaas.Enkele bekende merken uit het productaanbod zijn Campina, Joyvalle, Fristi, Cécémel, Nutroma en, voor de professionele markt, Debic. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*