FrieslandCampina schrapt 1800 banen, waaronder 58 in België

Deze beslissing volgt op teleurstellende resultaten van dit jaar. CEO Jan Derck van Karnebeek benadrukt de noodzaak van kostenverlagingen om concurrerend te blijven op de markt. De kostenbesparingen zijn onderdeel van de strategie Expedition 2030, gericht op duurzame groei en innovatie.

Aangekondigde reorganisatie

In oktober kondigde FrieslandCampina al een grote reorganisatie aan zonder specifieke details te geven over het aantal banen dat zou verdwijnen. Nu is bekendgemaakt dat wereldwijd 1.800 banen zullen worden geschrapt in de komende twee jaar, waarvan de helft in Nederland. Bijna alle afdelingen van het bedrijf worden getroffen. In België zullen naar schatting 58 banen verdwijnen, verklaarde Sarah De Meester, woordvoerster van FrieslandCampina België. De productie zal naar verwachting intact blijven, terwijl banen in marketing, verkoop en ICT-diensten zullen worden geschrapt. De gesprekken tussen het management en de vakbonden zullen binnenkort van start gaan, voegde mevrouw De Meester toe.

Investeringen

Vandaag telt FrieslandCampina vestigingen in ongeveer dertig landen. In België zijn er momenteel 1.272 mensen in dienst in België. De verwachte bezuinigingen zullen naar schatting jaarlijks tussen de €400 en €500 miljoen opleveren. Een deel zal dienen om de inflatie te compenseren. De rest gaat naar nieuwe projecten in duurzaamheid en investeringen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*