FrieslandCampina lanceert het duurzaamheidsprogramma ‘Feeding a better planet’.

ss by EMG (Evolution media Group)

Met het duurzaamheidsprogramma wil FrieslandCampina een positieve invloed hebben op het leven van de landbouwers, de maatschappij en de planeet. “Onze missie als FrieslandCampina is om een groeiende wereldbevolking te voeden met hoogwaardig, veilig en betaalbaar voedsel terwijl het bedrijf verantwoordelijkheid neemt om duurzaamheid in de hele waardeketen, van gras tot glas te introduceren”. Voortbouwend op een solide basis van continue verbeteringen op het gebied van duurzaamheid door de jaren heen, zullen we ons richten op zes prioriteiten en deze versnellen door middel van ons ‘Feeding a Better Planet’ programma”, zegt Hein Schumacher, CEO van FrieslandCampina N.V.

Van gras tot glas

Hein Schumacher voegt hieraan toe: ‘FrieslandCampina neemt een unieke positie in omdat we een groot deel van deze ‘grass to glass’ keten in handen hebben. Dit geeft ons de mogelijkheid om het voortouw te nemen met een geïntegreerde aanpak in nauwe samenwerking met onze boeren en klanten. Tegelijkertijd dwingt het ons om verantwoordelijkheid te nemen en een leidende rol te spelen in het maken van een blijvend positief effect.

Zes prioriteiten

  • Beter voedsel, betaalbaar voor iedereen: de groeiende wereldbevolking voeden met de kracht van zuivel: goed, gezond, lekker en betaalbaar voedsel.
  • Beter inkomen voor boeren: het betalen van de hoogst mogelijke prijs voor diensten aan onze 17.500 leden-melkveehouders en het verbeteren van het leven van tienduizenden internationale boeren via ons zuivelontwikkelingsprogramma.
  • Een beter klimaat: we worden koolstofneutraal door het gebruik van schone energie, het verminderen van de uitstoot en het afvangen van CO2.
  • Betere natuur: we hebben een positieve invloed op de biodiversiteit op de aangesloten boerderijen via ons Biodiversiteitsobservatorium.
  • Betere verpakkingen: maak onze verpakkingen 100% circulair en CO2-neutraal.
  • Betere sourcing: Maak alle landbouwgrondstoffen duurzaam en traceerbaar naar de bron.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*