FrieslandCampina investeert opnieuw in een duurzame PET-lijn voor haar productielocatie in Aalter

FrieslandCampina investeert in een derde PET-lijn voor haar fabriek in Aalter. De investering in een nieuwe PET-lijn voor duurzame verpakkingen sluit aan bij het nieuwe duurzaamheidsprogramma Nourishing a better planet. Het bedrijf presenteerde dit duurzaamheidsplan eind 2020. Doel is om in 2025 100% van zijn verpakkingen recyclebaar of herbruikbaar te maken. Met deze investering speelt de onderneming in op de groeiende vraag naar duurzaam verpakte zuivelproducten.

Iets meer dan een jaar geleden kondigde FrieslandCampina aan dat het investeerde in een tweede PET-lijn. Met deze tweede duurzame rPET-lijn werd het bedrijf de eerste zuivelproducent in België die 100% recycleerbare flessen (rPET) aanbood, een duurzame verpakkingsoplossing. FrieslandCampina won ook de allereerste prijs voor Verpakkingen en Verpakkingsmaterialen in de categorie innovatieve verpakkingen en etikettering.

Duurzame verandering: van HDPE naar PET

Als gevolg van deze investering zullen de melk- en roomproducten van FrieslandCampina geleidelijk worden overgeschakeld van HDPE-flessen op milieuvriendelijkere PET-flessen, die zijn gemaakt van zoveel mogelijk gerecycleerd materiaal. Bovendien zullen alle flessen op termijn worden voorzien van een milieuvriendelijker dop of een dop die aan de fles bevestigd blijft om verspilling te voorkomen. In Aalter zullen ook hoogwaardige roomproducten voor de professionele B2B-markt in PET worden geproduceerd. Deze maatregel is bedoeld om tegemoet te komen aan de toenemende vraag van professionele gebruikers op de internationale markt.

Aalter: Europees zenuwcentrum

Aalter-productiesite

De huidige investering bevestigt eens te meer het strategische belang van de Aalter-site als het Europese zenuwcentrum voor houdbare melkdranken. Hier worden de grote lokale merken zoals Campina, Joyvalle, Fristi en Cécémel geproduceerd, evenals Chocomel – onder andere voor de Nederlandse markt – en het zuivelmerk Yazoo voor het Verenigd Koninkrijk. Met deze investering zal Debic zich in de toekomst bij deze portefeuille voor Europa en Azië voegen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*