FrieslandCampina gaat in beroep tegen Thaise miljoenenrechtszaak

Eind mei heeft een Thaise rechtbank uitspraak gedaan in een geschil tussen FrieslandCampina Thailand en een zakelijke klant. Volgens de rechtbank moet FrieslandCampina in totaal 57 miljoen euro schadevergoeding betalen aan deze klant. De zuivelonderneming is al in beroep gegaan.

FrieslandCampina gaat in beroep tegen een gerechtelijke uitspraak in Thailand waarbij de zuivelonderneming werd veroordeeld tot betaling van het equivalent van 57 miljoen euro voor een nabetaling. “Intussen onderzoeken wij de mogelijke gevolgen van het vonnis voor de financiële resultaten”, schrijft het persbericht.

FrieslandCampina werd door die afnemer ervan beschuldigd tussen 2009 en 2019 te veel te hebben aangerekend. Het bedrijf is het hier niet mee eens. De relatie tussen FrieslandCampina en de anonieme klant eindigde in 2019, waarna de zuivelonderneming zegt dat de klant klaagde over de voorwaarden van de contracten, die in de loop der jaren in der minne waren verlengd.

“Wij wachten nog steeds op de schriftelijke bevestiging van het vonnis – die deze maand wordt verwacht – waarna wij in beroep zullen gaan”, aldus FrieslandCampina.

Bron: VILT

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*