FrieslandCampina deed grote donatie aan voedselbanken op wereldvoedseldag

Friesland Campina dr. EMG van website (EMG = Evolution Media Group)

Helaas is een voldoende voedzaam dieet niet altijd voor iedereen natuurlijk. En door de pandemie moest een recordaantal Belgen de voedselbanken aanspreken voor hulp. Daarom vond FrieslandCampina het ook haar taak om opnieuw meer dan 20.000 zuivelproducten aan de voedselbank te schenken, ditmaal aan de Belgische Federatie van Voedselbanken. Dit zal duizenden gezinnen helpen.

Voor velen lijkt de honger een “ver van bed”-show. Maar niets is minder waar. Globalisering, verstedelijking, klimaatverandering en politieke conflicten dragen bij aan een situatie waarin miljarden mensen over de hele wereld lijden onder een gebrek aan voedselzekerheid. Zelfs in België lijden steeds meer mensen honger. Bovendien duwt de coronacrisis steeds meer mensen in de armoede. Bijna 200.000 mensen per maand worden gedwongen om de voedselbanken aan te spreken, willen ze overleven. Dat is een stijging van 15% ten opzichte van 2019.

Beleid van Frieslandcampina inzake duurzaamheid

Omdat voedselzekerheid ook een belangrijk onderdeel is van het duurzaamheidsbeleid van FrieslandCampina, heeft de zuivelcoöperatie op Wereldvoedseldag ruim 20.000 extra producten van Campina en Cecémel gedoneerd aan de Belgische Federatie van Voedselbanken.

Jeroen Van de Broek, Managing Director van FrieslandCampina in België vertelde aan Made in Oost-Vlaanderen: ” In lijn met onze commerciële doelstelling “nourishing by nature” is een van de belangrijkste vragen die we ons voortdurend stellen: hoe kunnen we ervoor zorgen dat de groeiende wereldbevolking op een voedzame en economisch vriendelijke manier wordt gevoed en hoe kunnen we dit doel op de meest duurzame manier bereiken, met respect voor de biodiversiteit en de ecosystemen en tegen een eerlijke prijs voor onze landbouwers en melkveeveehouders? Zo steunen we regelmatig de Belgische voedselbanken omdat we vinden dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om een verscheidenheid aan voedzame voedingsmiddelen te eten. Met deze extra donatie ter ere van Wereldvoedseldag steunen we nu alvast duizenden huishoudens”

Over de Belgische voedselbanken De Belgische Federatie van Voedselbanken is een coördinerend organisme dat een nationaal netwerk van 9 regionale Voedselbanken vertegenwoordigt. Deze 9 Voedselbanken zijn verantwoordelijk voor de logistieke herverdeling van levensmiddelen aan lokale aangesloten verenigingen. Het doel van de Voedselbanken is om voedselhulp te verschaffen aan behoeftigen. Hiervoor ontvangen ze, kosteloos, een belangrijke hoeveelheid levensmiddelen van het Fonds voor Europese hulp aan de meest behoeftigen (FEAD), maar ook producten geschonken door de voedingsindustrie, door grote bedrijven uit de distributiesector, door groenten-en fruitveilingen en ook via het organiseren van verschillende voedselinzamelingen bij het grote publiek.
In 2019 werd 17.936 ton voedsel ingezameld en met de hulp van 327 vrijwilligers en 29 sociale contractuelen van de Voedselbanken samen met duizenden vrijwilligers van 618 lokale aangesloten verenigingen, verdeeld aan 168.476 begunstigden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*