Friesland Campina sluit eind 2021 Yoko Cheese in Genk

Eerst vernamen we dat Friesland Campina in 2021 sterk zou saneren. 1000 banen moeten eraan geloven. Dit werd in november bekendgemaakt. Aanvankelijk wist niemand waar er jobs zouden verdwijnen. Op 10 december raakte bekend dat Yoko Cheese, de fabriek van Friesland Campina in Genk opgeheven wordt. Tegen eind 2021 gaan de deuren daar dicht. Als gevolg daarvan zullen 211 werknemers en bedienden hun baan verliezen.

Het bedrijf had eerder aangekondigd dat het een grote sanering zou doorvoeren. De vakbondsvertegenwoordigers waren zeer verbaasd, gezien Genk een winstgevende en gezonde fabriek is. Woordvoerster van FrieslandCampina, Sarah de Meester, verwees naar de vorige aankondiging in november. Het Nederlandse zuivelconcern FrieslandCampina heeft toen een reorganisatie aangekondigd om de kosten te verlagen. Het was destijds de bedoeling om 1.000 banen te schrappen, voornamelijk in Nederland, België en Duitsland. Het was echter nog niet duidelijk waar de ontslagen zouden plaatsvinden.

De beslissing om de Yoko Kaasfabriek in Genk te sluiten was gebaseerd op de huidige onderbezetting van het kaasverpakkingsnetwerk, de optimalisatie van de portfolio en synergievoordelen als gevolg van de concentratie van de kaasverpakkingsactiviteiten in Wolvega en Leerdam. Hierdoor wordt de concurrentiepositie van FrieslandCampina verder versterkt.

Hans Meeuwis, President van FrieslandCampina Dairy Essentials: “In lijn met onze strategie zoeken we voortdurend naar mogelijkheden om onze positie op het gebied van waardecreatie en kostenoptimalisatie verder te verbeteren. Uiteraard doen we dit na een zorgvuldige afweging van alle belangen en met onze medewerkers in het achterhoofd. Ik zie dat de intentie om onze site in Genk te verlaten snel werkelijkheid wordt. Het bedrijf zal onze medewerkers helpen bij het vinden van een andere baan in geval van sluiting”.

Het is de bedoeling om de fabriek in Genk tegen eind 2021 te sluiten. Deze aankondiging markeert het begin van het officiële informatie- en consultatieproces.

This post is also available in: nlNederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*