Friesland Campina onderzoekt sluiting mozarellafabriek in Bree

Friesland Campina onderzoekt of het zijn mozzarella-productielocatie in Bree kan sluiten. Dat heeft het bedrijf aan zijn medewerkers medegedeeld.

Volgens het zuivelbedrijf maakt de fabriek de verwachte rentabiliteit niet waar. “We achten de exploitatie niet langer verantwoord”, klinkt het bij het management. De sluiting zou gevolgen hebben voor 28 medewerkers. Met de bekendmaking is het formele informatie- en consultatieproces gestart. “We hebben gekeken naar oplossingen. Helaas hebben die niet geleid tot een betere situatie.”

Hans Meeuwis, voorzitter FrieslandCampina dairy essentials, begrijpt dat dit voor debetrokken medewerkers en management hard aankomt. “We zullen hen passende begeleiding aanbieden”, reageert hij. Ondanks inspanningen om een oplossing te vinden voor de lage rendabiliteit van de site, verbeterde de situatie niet. “Op grond daarvan hebben wij besloten de sluiting van de productielocatie te onderzoeken.”

Een belangrijk onderdeel van de strategie van FrieslandCampina is meer waarde halen uit basiszuivel: kaas, melkpoeder en boter. “Om die reden blijft mozzarella voor ons een belangrijke aanvulling op het bestaande kaasassortiment”, zegtHans Meeuwis. “FrieslandCampina blijft de mogelijkheden in deze marktonderzoeken om zijn positie verder te versterken.”

Bron: Vilt

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*