Franse restauranthouders moeten de herkomst van hun vlees aangeven

Lamb Spring Farming Farm Cute Animals Sheep

Vanaf 1 maart zullen Franse restauranthouders de origine van hun vlees moeten vermelden en moeten aangeven of het vlees vers of bevroren is. Dit is bekendgemaakt door het Franse ministerie van Landbouw.

Voor rundvlees is de maatregel van kracht sinds 2002. Voor kippen-, varkens-, lams- en schapenvlees wordt het tot dusver alleen in supermarkten en slagerijen toegepast.

Denormandie

Bij de uitbreiding van de maatregelen wordt rekening gehouden met de toenemende belangstelling van de consumenten voor de oorsprong en de traceerbaarheid van hun voedsel. De Franse regering hoopt dat deze grotere transparantie de consumptie van lokaal vlees zal doen toenemen. De helft van het vlees dat tegenwoordig in de grootkeukens wordt geserveerd, komt uit het buitenland, aldus Julien Denormandie, de Franse minister van Landbouw en Voeding.

“Door de transparantie voor de consument te vergroten, zal de regering de kwaliteit van ons voedsel en onze cateraars verbeteren. Met deze wet zetten we een nieuwe en noodzakelijke stap, maar we moeten verder gaan en vooral veel investeren in de modernisering van onze schoolkantines en korte ketens ondersteunen via Plan France Relance,” vervolgde Denormandie.

De nieuwe wet zal donderdag in het Franse staatsblad worden gepubliceerd.

Bron: VILT

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*