Franse brouwerij Brasserie Du Mont Blanc door Duvel Moortgat overgenomen

Duvel Moortgat, bekend van het brouwen van Duvel samen met merken als Chouffe, Vedett en Liefmans, heeft de Franse brouwerij Brasserie du Mont Blanc overgenomen. Het familiebedrijf uit Puurs-Sint-Amands heeft Brasserie Du Mont Blanc toegevoegd aan zijn portfolio, hoewel financiële details van de overname niet werden bekendgemaakt.

Brasserie Du Mont Blanc, opgericht in 1821 en in 1999 nieuw leven ingeblazen door de huidige eigenaar Sylvain Chiron, is overgenomen door Duvel Moortgat, een bekende brouwerij met merken als Duvel, Chouffe, Vedett en Liefmans. Sylvain Chiron, de eigenaar van Brasserie Du Mont Blanc, en Michel Moortgat, CEO van Duvel Moortgat, hebben een geschiedenis van samenwerking. Michels oom heeft Sylvain meer dan twintig jaar geleden geholpen bij het opstarten van de brouwerij. Ze delen dezelfde waarden en geloven in het belang van kwaliteit, passie en innovatie bij het brouwen.

Autonomie

Sylvain Chiron blijft aandeelhouder en blijft als oprichter betrokken bij de brouwerij. Hij toonde zich enthousiast over de toekomstige samenwerking en benadrukte de gelijklopende waarden en de autonomie die Duvel Moortgat zijn brouwerijen laat behouden. Verwacht wordt dat deze overname Brasserie du Mont Blanc zal helpen om haar bereik uit te breiden en haar uitzonderlijke bieren met een breder publiek te delen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*