Frameries: uitgestelde uitspraak voor de intrekking van de Clarebout vergunning

De burgerlijke rechtbank van Bergen, zittend in kort geding, heeft woensdag haar vonnis betreffende het beroep van Clarebout, die de beschikking van de Waalse minister Carlo Di Antonio (cdH) van afgelopen mei wenst te vernietigen, uitgesteld. Deze heeft de vergunning voor het werk aan de loodsen met koelkamers op het terrein van Frameries geannuleerd. Voor het bedrijf dat de aardappelen verwerkt, is het om veiligheidsredenen dringend noodzakelijk om het werk af te ronden. Volgens de advocaat van het bedrijf werd het vonnis 24 uur uitgesteld.

Enerzijds werd een vergunning verleend aan het Vlaamse bedrijf om in dezelfde zone een logistiek centrum te bouwen, namelijk koelkamers voor de opslag van frieten! Het IDEA (Intercommunale de développement économique et d’aménagement du cœur du Hainaut) had ook een optie op 16 hectare uitgeschreven voor de bouw van een fabriek voor de productie van diepgevroren frites en andere aardappelproducten.

Clarebout is sinds 2016 aanwezig in Frameries met grote aardappelopslagloodsen.

Ingetrokken vergunning

De werkzaamheden waren uitgevoerd, maar de minister heeft de vergunning ingetrokken omdat de overlast die het project met zich meebrengt niet volledig was onderzocht. Volgens de advocaten van Clarebout heeft de minister gehandeld na het verstrijken van de termijn, die door de advocaat van het Waalse Gewest werd betwist.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*