FoodDrinkEurope benoemt nieuwe directeur-generaal, de Nederlander Dirk Jacobs

FoodDrinkEurope is verheugd de benoeming aan te kondigen van Dirk Jacobs als nieuwe directeur-generaal, met ingang van 1 januari 2022. Hij neemt het stokje over van Mella Frewen, die na bijna 15 jaar in deze functie is teruggetreden. Zijn rol ziet hij als het mede -aansturen van het ambitieuze transformatieproces waardoor de sector gaat.

De heer Jacobs krijgt als taak de organisatie van de Europese levensmiddelen- en drankenindustrie – een sector met bijna 290 000 bedrijven – te begeleiden bij haar missie om duurzamere voedselsystemen tot stand te helpen brengen.

Dirk Jacobs komt oorspronkelijk uit Nederland en is sinds 2010 werkzaam bij FoodDrinkEurope; HIj heeft er verschillende functies binnen de organisatie bekleed. De afgelopen acht jaar was hij plaatsvervangend directeur-generaal en gaf hij leiding aan de afdeling consumentenvoorlichting, voeding en gezondheid.

Recentelijk speelde hij een centrale rol in de samenwerking met de Europese Commissie en andere belanghebbenden uit de voedselketen bij de ontwikkeling van de EU-gedragscode voor verantwoordelijke voedingsmiddelenindustrie en -marketingpraktijken, die in juli 2021 werd gelanceerd.

Voorzitter Marco Settembri

Voorzitter van FoodDrinkEurope en CEO van Nestlé Europe, Marco Settembri, zei: “De toekomst van de Europese voedingsmiddelen- en drankenindustrie is in goede handen. Dirk is zeer bekwaam en ambitieus, en onze bedrijven, nationale federaties en sectororganisaties zullen hem ten volle steunen in zijn missie om de sector te leiden naar echt duurzame voedselsystemen.”

Volgens de heer Jacobs is het een eer om directeur-generaal te worden: “Ik ben er enorm trots op dat ik mag werken voor de Europese levensmiddelen- en drankenindustrie – een diverse en unieke sector, de grootste werkgever in de verwerkende industrie van de EU, die onlosmakelijk verbonden is met het sociale, culturele en economische weefsel van Europa en waarvan de producten een onmisbaar onderdeel vormen van het dagelijks leven van de mensen.

Toekomst

Dirk Jacobs: “Het is een waar voorrecht om de komende jaren een ambitieus transformatieproces voor onze sector – en voor de agrovoedingssystemen in het algemeen – te helpen aansturen en om samen met mijn fantastische collega’s, leden en partners aan deze reis te beginnen”.

Zowel de heer Settembri als de heer Jacobs hebben ook hulde gebracht aan scheidend directeur-generaal Mella Frewen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*