Food Hygiene event vindt op 30 november plaats in Berchem/A’pen

Op 30 november 2021 organiseren Agoria, Flanders’ FOOD en EHEDG België hun 7de editie van ‘Hygiene for Food’. Met een cross-sectoraal programma focussen we ons op nieuwste ontwikkelingen op het vlak van voedselveiligheid en hygiëne in de voedingsindustrie.

Europa bewandelt met zijn Green deal en Farm to Fork strategy een duidelijk pad om zijn toekomst als continent te verzekeren. Lastenboeken stellen steeds meer eisen. Hierdoor komt de ‘hygiëne-lat’ voor een voedingsbedrijf zeer hoog te liggen. Reinigings- en productieprocessen moeten duurzamer en efficiënter worden en de productkwaliteit beter gegarandeerd moet worden, … om competitief te blijven.

Naast een gepast food safety management systeem zijn ‘good practices’ in reiniging en onderhoud, gerichte hygiëne-monitoring en een doeltreffende aanpak van contaminatie-problemen vereist. Het continue verbeteren van de productielijnen, de omgeving, en de processen moet verder de weg vrijmaken om te komen tot een permanent hygiënische fabriek waarin operationele excellentie en een duurzaam agrovoedingssysteem realiteit worden.

‘Hygiene For Food 2021’, 30 Nov 2021, BluePoint, Berchem/Antwerpen

Programma

8u45 – 9u25 Onthaal

9u25 – 9u30 Verwelkoming, Agoria and Flanders’ FOOD

Hygiëne & Voedselveiligheid

9u30 – 10u00 Hygiëne op de productievloer: de Farm-to-Fork strategie stelt de keten voor nieuwe uitdagingen, door Lieve Herman (ILVO)

10u00 – 10u30 Doet uw procesapparatuur wat het moet?, door Frank Devlieghere (UGent)

10u30 – 11u30 Pauze met begeleide beursgang

Hygiëne & Duurzaamheid

11u30 – 12u00 Hygienic design: a strategy towards sustainability, door Rafael Soro (Ainia, Spain)

12u00 – 12u30 Cleaning-in-place op een duurzame manier uitvoeren door middel van sensoren, door Wouter Vandevyver (Endress & Hauser)

12u30 – 13u30 Lunch

Hygiëne & Wetgeving/Standaarden/Arbeidscultuur

13u30 – 14u00 Roadmap Food Safety – Flanders’ FOOD, door Timothy Lefeber (Flanders’ Food)

14u00 – 14u30 De invloed van voedselveiligheidscultuur op de bewaking van hygiëne, door Liesbeth Jacxsens (UGent)

14u30 – 15u30 Pauze met begeleide beursgang

15u30 – 16u00 Integrating Hygienic Design into the GFSI system, door Peter Overbosch (former Metro Cash & Carry, Kraft Foods, Nabisco Inc & Unilever Foods, the Netherlands)

16u00 – 16u30 How the requirements of the food industry are reflected in the EHEDG product portfolio, and how they are incorporated in Tetra Pak’s market, door Ludvig Josefsberg (EHEDG president, former Tetra Pak, Sweden) & Bengt Eliasson (Tetra Pak, Sweden)

16u30 Receptie aangeboden door EHEDG België

This post is also available in: Nederlands Français (Frans)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*