Op 30 november 2021 organiseren Agoria, Flanders’ FOOD en EHEDG België hun 7de editie van ‘Hygiene for Food’. Met een cross-sectoraal programma focussen we ons op nieuwste ontwikkelingen op het vlak van voedselveiligheid en hygiëne in de voedingsindustrie.
Europa bewandelt met zijn Green deal en Farm to Fork stra-tegy een duidelijk pad om zijn toekomst als continent te verzekeren. Lastenboeken stellen steeds meer eisen. Hierdoor komt de ‘hygiëne-lat’ voor een voedingsbedrijf zeer hoog te liggen. Reinigings- en productieprocessen moeten duurzamer en efficiënter worden en de productkwaliteit beter gegarandeerd moet worden, … om competitief te blijven.
Naast een gepast food safety management systeem zijn ‘good practices’ in reiniging en onderhoud, gerichte hygiëne-monitoring en een doeltreffende aanpak van contaminatie-proble-men vereist. Het continue verbeteren van de productielijnen, de omgeving, en de processen moet verder de weg vrijmaken om te komen tot een permanent hygiënische fabriek waarin operationele excellentie en een duurzaam agrovoedingssysteem realiteit worden.
9u30 – 10u00
Hygiëne op de productievloer: de Farm-to-Fork strategie stelt de keten voor nieuwe uitdagingen, door Lieve Herman (ILVO) 10u00 – 10u30
Doet uw procesapparatuur wat het moet?, door Frank De-vlieghere (UGent)
10u30 – 11u30 Pauze met begeleide beursgang
Hygiëne & Duurzaamheid
11u30 – 12u00
Hygienic design: a strategy towards sustainability, door Ra-fael Soro (Ainia, Spain)
12u00 – 12u30
Cleaning-in-place op een duurzame manier uitvoeren door middel van sensoren, door Wouter Vandevyver (Endress & Hauser)
12u30 – 13u30 Lunch
Hygiëne & Wetgeving/Standaarden/Arbeidscultuur
13u30 – 14u00
Roadmap Food Safety – Flanders’ FOOD, door Timothy Lefe-ber (Flanders’ Food)
14u00 – 14u30
De invloed van voedselveiligheidscultuur op de bewaking van hygiëne, door Liesbeth Jacxsens (UGent)
14u30 – 15u30 Pauze met begeleide beursgang
15u30 – 16u00
Integrating Hygienic Design into the GFSI system, door Peter Overbosch (former Metro Cash & Carry, Kraft Foods, Nabisco Inc & Unilever Foods, the Netherlands)
16u00 – 16u30
How the requirements of the food industry are reflected in the EHEDG product portfolio, and how they are incorpora-ted in Tetra Pak’s market, door Ludvig Josefsberg (EHEDG president, former Tetra Pak, Sweden) & Bengt Eliasson (Tetra Pak, Sweden)
16u30 Receptie aangeboden door EHEDG België
Geef als eerste een reactie