Food Hygiene-event in Antwerpen: focus op voedselveiligheid en design

Op 30 november 2021 organiseren Agoria, Flanders’ FOOD en EHEDG België hun 7de editie van ‘Hygiene for Food’. Met een cross-sectoraal programma focussen we ons op nieuwste ontwikkelingen op het vlak van voedselveiligheid en hygiëne in de voedingsindustrie.


Europa bewandelt met zijn Green deal en Farm to Fork stra-tegy een duidelijk pad om zijn toekomst als continent te verzekeren. Lastenboeken stellen steeds meer eisen. Hierdoor komt de ‘hygiëne-lat’ voor een voedingsbedrijf zeer hoog te liggen. Reinigings- en productieprocessen moeten duurzamer en efficiënter worden en de productkwaliteit beter gegarandeerd moet worden, … om competitief te blijven.

Naast een gepast food safety management systeem zijn ‘good practices’ in reiniging en onderhoud, gerichte hygiëne-monitoring en een doeltreffende aanpak van contaminatie-proble-men vereist. Het continue verbeteren van de productielijnen, de omgeving, en de processen moet verder de weg vrijmaken om te komen tot een permanent hygiënische fabriek waarin operationele excellentie en een duurzaam agrovoedingssysteem realiteit worden.

9u30 – 10u00

Hygiëne op de productievloer: de Farm-to-Fork strategie stelt de keten voor nieuwe uitdagingen, door Lieve Herman (ILVO) 10u00 – 10u30

Doet uw procesapparatuur wat het moet?, door Frank De-vlieghere (UGent)

10u30 – 11u30 Pauze met begeleide beursgang

Hygiëne & Duurzaamheid

11u30 – 12u00

Hygienic design: a strategy towards sustainability, door Ra-fael Soro (Ainia, Spain)
12u00 – 12u30

Cleaning-in-place op een duurzame manier uitvoeren door middel van sensoren, door Wouter Vandevyver (Endress & Hauser)

12u30 – 13u30 Lunch

Hygiëne & Wetgeving/Standaarden/Arbeidscultuur

13u30 – 14u00

Roadmap Food Safety – Flanders’ FOOD, door Timothy Lefe-ber (Flanders’ Food)

14u00 – 14u30

De invloed van voedselveiligheidscultuur op de bewaking van hygiëne, door Liesbeth Jacxsens (UGent)

14u30 – 15u30 Pauze met begeleide beursgang

15u30 – 16u00

Integrating Hygienic Design into the GFSI system, door Peter Overbosch (former Metro Cash & Carry, Kraft Foods, Nabisco Inc & Unilever Foods, the Netherlands)

16u00 – 16u30

How the requirements of the food industry are reflected in the EHEDG product portfolio, and how they are incorpora-ted in Tetra Pak’s market, door Ludvig Josefsberg (EHEDG president, former Tetra Pak, Sweden) & Bengt Eliasson (Tetra Pak, Sweden)

16u30 Receptie aangeboden door EHEDG België

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*