Flandrien Kaas blijft wereldtop onder de Goudse kazen

Niet minder dan vijf kazen van Flandrien Kaas uit Wervik werden begin november bekroond op de World Cheese Awards in het Spaanse Oviedo. De kazen die traditioneel door Flandrien Kaas worden geproduceerd, zetten zo hun internationaal succes voort. “We hebben sinds 2014 aan elke editie van deze prestigieuze wedstrijd deelgenomen, en jaar na jaar hebben onze kazen medailles gewonnen. Dit bevestigt dat onze inspanningen om een traditioneel product van hoge kwaliteit te produceren, blijven lonen”, aldus bedrijfsleiders Jan en Helga Desmet van Flandrien Kaas.

De World Cheese Awards is een wedstrijd waaraan kaasproducenten uit de hele wereld deelnemen om door een panel van deskundigen te worden beoordeeld op smaak en kwaliteit. Bij de laatste editie, die vorige week in Oviedo werd gehouden, waren bijna 4.000 kazen uit 40 landen ingeschreven. Flandrien Kaas nam deel aan de categorie “Goudse Kazen” en won 5 medailles in deze prestigieuze wedstrijd.


Een referentie op het gebied van ‘Gouden harde kazen’

Flandrien Oud, een Goudse harde kaas die ten minste 12 maanden heeft gerijpt, kreeg een zilveren medaille. Flandrien Jong (6 weken), Flandrien Gerijpt (6 maanden), Flandrien Grand Cru (18 maanden) en Frontieren Oud (12 maanden) kregen een bronzen medaille.

Flandrien Kaas bevestigt hiermee zijn reputatie als referentie op het gebied van Goudse harde kazen. Jan Desmet: “We zijn trots op onze goede resultaten bij de World Cheese Awards jaar na jaar. Het is een mooie beloning voor de inspanningen van al onze medewerkers en moedigt ons aan om op de ingeslagen weg door te gaan.

Wervik Cheese Factory is opgericht in 2013 met een duidelijke visie op duurzaamheid, vakmanschap en kwaliteit. “Wij betrekken onze melk van boerderijen uit de regio. Wij controleren zorgvuldig de kwaliteit in elk stadium van het productieproces. De knowhow van onze meester-kaasmakers blijft onontbeerlijk, maar we combineren die waar mogelijk met moderne technologie om steeds een lekkere en kwaliteitsvolle kaas te garanderen”, legt Desmet uit.


15 % jaarlijkse groei.

Wat begon met een droom is acht jaar later uitgegroeid tot een solide KMO. Het bedrijf is de afgelopen jaren met 15 % per jaar gegroeid en verwacht tegen 2022 een omzet van 15 miljoen euro. De familiale zuivelfabriek verwerkt nu 14 miljoen liter melk per jaar tot kaasbolletjes en produceert 1,4 miljoen kilo kaas per jaar. Begin dit jaar is daartoe een extra productielijn in gebruik genomen en is de rijpingskamer uitgebreid tot een capaciteit van 1 miljoen kilo kaas.

Jan Desmet: “Flandrien Kaas is een vaste waarde in kaaswinkels, restaurants en supermarkten. Ondanks onze groei blijven wij trouw aan onze principes van kwaliteit en korte afstanden. Wij zijn trots op het label ‘Handmade in Belgium’ en op onze ambassadeurstitel ‘Lekker van bij ons’, toegekend door de VLAM.

Acteur en tv-presentator Wim Opbrouck is onze ambassadeur die graag ons verhaal van duurzaamheid, vakmanschap en passie deelt.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*