Filliers scoort zes awards

Filliers Distillery sleepte zes awards in de wacht op de prestigieuze Spirit International Prestige Awards, kortweg SIP Awards, in de Verenigde Staten. Zowel hun Gin, Genevers als hun Single Malt Whisky vielen in de prijzen. Uniek aan deze awards is dat het panel van juryleden voor 100% uit Amerikaanse consumenten bestaat die de prijzen uitreiken op basis van blind tastings.

Dit jaar proefden maar liefst 482 consumenten – coronaproof en vanuit hun eigen huis – 981 internationale spirits, onderverdeeld in meer dan 100 verschillende categorieën. Een recordaantal. Alle vijf inzendingen van Filliers scoorden hoog en keerden met een (of meerdere) award(s) huiswaarts.

De ambachtelijke Belgische stokerij Filliers Distillery ging naar huis met volgende awards: Filliers Classic Dry Gin 28 won de gouden SIP Award in de gin-categorie; Filliers Young & Pure Genever won dubbel goud in de categorie ‘Jenevers’; Filliers Barrel Aged Genever 8 Y.O. sleepte goud in de wacht in dezelfde categorie. Filliers Barrel Aged Genever 17 Y.O. ging er met de zilveren award vandoor én kreeg de Innovation Award. Deze award wordt enkel en alleen aan producten toegekend die een uniek smaakprofiel bevatten.

De jury beschouwt producten met een ‘Innovation Award’ als innovatief en baanbrekend.Filliers Single Malt Whisky 10 Y.O. viel zelfs twee keer in de prijzen: hij kreeg goud in de categorie van ‘Europese Whisky’s (exclusief Schotland en Ierland) én een ‘Best of Class Platinum‘, dé hoogste medaille in de categorie van ‘Design’.CEO

Zeer gelukkige CEO

Bart Cnudde: “Deze prijzen zijn een mooie erkenning voor de passie en het vakmanschap waarmee we dagdagelijks spirits maken. Voor ons zijn deze awards een beloning en een hoogtepunt in onze honderdveertigjarige geschiedenis. Bovendien bestaat de jury van de SIP Awards enkel uit consumenten: dat maakt deze medailles nóg waardevoller.”

Vakblad Café & Bistro

This post is also available in: Nederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*