Filliers Distillery in de prijzen op ‘San Francisco World Spirits Competition 2019’

Filliers Distillery kaapt dubbel goud en zilver met hun Barrel Aged Genevers en Dry Gins 28 op de prestigieuze ‘San Francisco World Spirits Competition 2019’

Op 22, 23 en 24 maart jongstleden vond in San Francisco de 19e editie plaats van de San Francisco World Spirits Competition (SFWPC). Deze wedstrijd is niet alleen de grootste in zijn soort, het wordt ook als één van de belangrijkste aanzien in de wereld van ‘spirits’ en ‘premium alcohols’.

Jury

De wedstrijd wist zijn reputatie op te bouwen door de samenstelling van de jury en hun bijzondere manier van jureren. De jury bestaat uit 45 mannen en vrouwen die allen beschikken over tonnen ervaring in de wereld van premium dranken. Sommige als journalist, anderen als mixologists en barman. Zij bogen zich dit jaar over tal van inzendingen, verdeeld over 48 categorieën. Hierbij proeven zij alles ‘blind’, waarbij zij de deelnemende dranken puur proeven en in een neutraal glas. Ze krijgen geen enkele informatie over het merk en/of de producent. Bovendein worden de deelnemende spirits niet met elkaar vergeleken. Elkeen krijgt een eigen score

Genever’, ‘Gin’ en ‘Flavoured Gin’.

. Het is diegene die het hoogst scoort die met de prijzen naar huis gaat. Voor Filliers Distillery maakten de Filliers Barrel Aged Genevers en Filliers Dry Gin’s 28 deel uit van de tastings in de categorieën ‘Genever’, ‘Gin’ en ‘Flavoured Gin’. De inzendingen van de Belgische stokerij vielen daarbij erg in de smaak van de jury!

Double Gold

Zowel Filliers 8yo Barrel Aged Genever als Filliers 17yo Barrel Aged Genever behaalden ‘Double Gold’. Dit is de hoogst mogelijke score en krijg je enkel als alle juryleden onafhankelijk van elkaar een Gold Medal rating geven.

Silver

Ook de andere inzendingen sleepten een verdienstelijke zilveren medaille in de wacht.  Zowel de andere referenties uit assortiment aanFilliers Barrel Aged Graangenevers;  Filliers 0yo GeneverFilliers 12yo Barrel Aged GeneverFilliers 21yo Barrel Aged Genever alsde twee belangrijkste referenties uit het Gin-assortiment; Filliers Classic Dry Gin 28 en Filliers Pink Dry Gin 28, wisten hun deelname te verzilveren. 

Ultieme erkenning

Het in de prijzen vallen van het volledige gamma Filliers Barrel Aged Genevers en de Filliers Dry Gin 28 en Filliers Pink Dry Gin 28, is een mooie erkenning voor het vakmanschap van de meester distilleerders en voor de geleverde inspanningen van Filliers Distillery. Zo blijft de distilleerderij ook heel wat investeren in de ontwikkeling en kwaliteit van hun gamma. 

De vijf referenties aan Filliers Barrel Aged Genevers passen in de ambitie van de distilleerderij om de markt grondig door elkaar te schudden. Hierbij zijn de meester distilleerders niet over één nacht ijs gegaan. De vijf premium Filliers Graangenevers zijn stuk voor stuk gemaakt met de fijnste natuurlijke ingrediënten en gerijpt op eikenhouten vaten. Gaande van zeer jong (0 jaar oud) over 8, 12, 17 tot maar liefst 21 jaar. Een duidelijke portfolio waarbij elkeen van de Genevers een eigen smaakprofiel en rol te spelen heeft. Van helder en fris voor de 0 jaar oude, waarmee je verrassende cocktails kan maken, tot vol en uiterst delicaat voor de 21 jaar oude die zich het best puur laat degusteren. Ook voor de verpakking koos Filliers Distillery resoluut voor een vernieuwende aanpak met mooie, elegante en tijdloze (glazen) flessen in een premium verpakking. Hiermee wil de distilleerderij de wereld opnieuw laten kennismaken met ‘onze’ Genever en hem opnieuw een rol laten spelen in de wereld van de premium spirits’ 

Vandaag Filliers Dry Gin 28 niet meer weg te denken in het aanbod aan gins.  Anders was het in 2012, toen Filliers Distillery als eerste een 100% Belgische gin op de markt bracht, op basis van een authentiek familierecept uit 1928. Aan de wieg van Filliers Dry Gin 28 staat immers Firmin Filliers, die net na de Eerste Wereldoorlog een gin ontwikkelde. Vandaag de dag wordt de gin nog steeds ambachtelijk gestookt in kleine koperen ketels, gebruikmakend van de fijnste botanicals. Vorig jaar nog gelanceerde de stokerij Filliers Pink Dry Gin 28,deze gin bleek een instant schot in de roos.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*