Ferrero stelt hervatting van productie in Aarlen verder uit


Ferrero’s fabriek in Aarlen hervat de productie mogelijk later dan verwacht. De fabriek werd op 8 april gesloten wegens salmonellabesmettingen in chocoladeproducten voor kinderen. Ferrero had gehoopt de productie op maandag 13 juni te kunnen hervatten, maar dit zal moeten worden uitgesteld. Volgens de betrokken vakbond is de heropening nu gepland voor de laatste week van juni. Ferrero heeft 725 werknemers in Aarlen. Op piekmomenten kan dit aantal oplopen tot 1.100.

In april werden mensen met ziekteverschijnselen als gevolg van het eten van kinderchocolade in verband gebracht met de Ferrero-fabriek in Aarlen. Hier zou de bron van vervuiling liggen. Volgens de laatste telling van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) zijn er 266 bevestigde en 58 (324 in het totaal) waarschijnlijke gevallen in 13 landen.

FAVV

De Ferrero-fabriek werd gedwongen te sluiten nadat het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) de productievergunning had ingetrokken. Het Luxemburgse openbaar ministerie heeft naar aanleiding van het incident ook een onderzoek tegen Ferrero geopend.

Lees meer

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*