FAVV controleert Oostendse visserijsector: verschillende inbreuken vastgesteld

Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen(FAVV) heeft bij een grootschalige inspectie van 17 visserijbedrijven in Oostende verschillende ernstige inbreuken vastgesteld. Het FAVV controleerde de voornaamste punten die een risico kunnen vormen voor de voedselveiligheid. Zo werd toegezien of de temperatuurvoorschriften werden nageleefd, de algemene infrastructuur van de bedrijven in orde was en of hygiëne werd gerespecteerd. ​ In totaal werden drie PV’s opgesteld en zes waarschuwingen uitgeschreven.

Het FAVV) heeft bij een grootschalige inspectie van 17 visserijbedrijven in Oostende verschillende ernstige inbreuken vastgesteld. Met deze speciale operatie wilde de controleautoriteit de hele keten van vissersvaartuigen tot verwerkers en winkels controleren.

Het FAVV voerde de viscontrole uit in Oostende op 28 april 2023. Naast de vismijn controleerden FAVV-inspecteurs twee vissersschepen en hun opslagplaatsen, vijf verwerkers, vijf kramen en vier visverkopers. Ook werden acht transportvoertuigen aangehouden en gecontroleerd.

Drie PV’s, zes waarschuwingen

Tijdens die inspectie richtte het FAVV zich op de belangrijkste factoren die een risico kunnen vormen voor de voedselveiligheid, zoals naleving van temperatuurregels, algemene infrastructuur en hygiënenormen. Als gevolg hiervan werden drie officiële boetes (PV’s) en zes waarschuwingen uitgevaardigd. De voornaamste inbreuken hadden betrekking op de infrastructuur en hygiëne. Dan ging het om bijvoorbeeld werkmateriaal dat niet voldoende schoon was, roestvorming, handenwasbakken die niet werkten, et cetera. Daarnaast werden ook twee opmerkingen gegeven inzake de temperatuur van levensmiddelen of beschikten operatoren niet over de correcte registratie bij het FAVV.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*