Engels familiebedrijf voorkomt dat plastic drankfusten op de vuilstort belanden

De meeste plastic verpakkingen in Engeland worden niet gerecycled en belanden vaak op het vuilstort. Om dit probleem op te lossen start de WDS Group samen met OneCircle een ​​circulair programma om zo de grondstoffen uit KeyKegs te recyclen om daarmee nieuwe KeyKegs te kunnen maken.

WDS Group verzamelt de gebruikte KeyKegs en levert ze samengeperst in balen aan plastic recyclingspecialist OneCircle, waar de KeyKegs vervolgens worden verwerkt en weer worden omgezet in grondstoffen voor KeyKegs.

WDS Group, een door een familie gerunde groothandel en distributeur in Bury, Greater Manchester, ziet nieuwe mogelijkheden met de verzameling van KeyKegs. Sam Evans, directeur: “We schatten dat elk jaar meer dan 500.000 KeyKegs alleen al in Manchester terechtkomen en het is geweldig dat we ze nu weer als grondstoffen kunnen gebruiken”

Annemieke Hartman van OneCircle: “We verwelkomen de WDS-groep graag in de OneCircle-community, de WDS-groep is één van de leiders op het gebied van duurzaamheid en we verlagen samen de CO₂-footprint door de grondstoffen van KeyKegs opnieuw te gebruiken. Ze zijn daarmee op weg om de CO₂-footprint van hun bieren tot de laagste in de industrie te maken?

In Engeland bouwt OneCircle een landelijke inzamel community op. Leden van de community verzamelen en persen de KeyKegs in balen. OneCircle verzamelt haalt de balen KeyKegs op en transporteert ongeveer 8.000 KeyKegs per vrachtwagenlading naar de verwerkingsfabriek.

Een KeyKeg bestaat voor 81% uit PP en PET, twee soorten kunststoffen die kunnen worden hergebruikt als een circulaire grondstof. De rest van de materialen kan worden gebruikt in andere hoogwaardige toepassingen. Elke KeyKeg bestaat al voor 30% uit gerecycleerd materiaal. Dit aandeel zal de komende jaren verder stijgen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*