Fam, leverancier van snijmachines wint “Leeuw van de Export”

Al 6 decennia lang bouwt machinefabrikant FAM aan de weg naar internationaal succes. In de beginjaren produceerde FAM – als machinebouwer en adviesbureau – vooral oogst- en vulmachines en snijmachines. Het aandeel van de snijmachines in de verkoop steeg echter van jaar tot jaar door de groeiende populariteit van kant-en-klare maaltijden: van diepvriesproducten tot vers gesneden groenten op rayon en kant-en-klaarmaaltijden.

Fam, leverancier van snijmachines wint "Leeuw van de Export"
https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/s3.hifferman.be/fam_files/328afc94-6e2b-41bd-901f-6b5c1591fbc0

https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/s3.hifferman.be/fam_files/328afc94-6e2b-41bd-901f-6b5c1591fbc0

Vandaag de dag worden meer dan 6.000 snijmachines voor onder andere aardappelen, groenten, fruit, vlees en kaas gebruikt door voedselverwerkende bedrijven op alle continenten. Het bedrijf heeft een netwerk van verkoop- en servicekantoren, terwijl een intern innovatieteam de machines naar een nieuw niveau brengt. Deze worden bij FAM gebouwd in samenwerking met haar dochteronderneming Stumabo, die gespecialiseerd is in precisiemessen.

Strategie en innovatie

Onder andere de gediversifieerde exportstrategie en de innovatieve geest van de machinefabrikant overtuigden de jury om Fam de “Leeuw van de Export” uit te reiken. En natuurlijk hielden ze ook rekening met de lokale verankering van FAM: de meeste technologieën en onderdelen zijn van Vlaamse oorsprong.

FAM (2019)

Locatie: Kontich

Aantal werknemers: 58 voltijdse werknemers

Omzet: 29.680.090 EUR

Aadeel export: De export is goed voor 91% van de omzet.

Aandeel van de uitvoer uit derde landen: 34%.

www.fam.be

This post is also available in: nlNederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*