Faillissement vermeden voor Qualibeef (ex-Véviba)


De vennootschapsrechtbank van Luik, afdeling Neufchâteau, zou op vrijdag 14 juni uitspraak doen over het al dan niet in laten gaan van het faillissement van Qualibeef, ex-Véviba. De rechtbank geeft de onderneming drie maanden de tijd om haar activa over te dragen aan een nieuwe onderneming.

Qualibeef, de nieuwe naam van Véviba, het bedrijf waarvan het vleesschandaal begin 2018 uitbrak, heeft zojuist het faillissement voorkomen. De Rechtbank van de Vennootschap van Luik, afdeling Neufchâteau, moest zich uitspreken over het al dan niet failleren van Qualibeef. Uiteindelijk heeft de rechtbank de onderneming een uitstel van drie maanden verleend om haar activa aan een nieuwe onderneming over te dragen. Het verzoek om een gerechtelijke reorganisatieprocedure die niet alleen door Qualibeef, maar ook door de onderneming Abattoir et Marché de Bastogne was geformuleerd, werd derhalve ingewilligd.

Een koper zoeken

Het bedrijf zal nu een koper moeten vinden. “De oprichting van dit nieuwe bedrijf zal niet mogelijk zijn zonder de tussenkomst van partners. We zullen de steun van Sogepa van het intercommunale IDElux en ongetwijfeld ook van de gemeente Bastenaken nodig hebben om de firma te redden”, legt Christian Kerkhofs, CEO van beide bedrijven, uit aan onze collega’s van La DH.

Zodra dit nieuwe bedrijf is opgericht, zal Qualibeef en Abattoir et Marché de Bastogne in vereffening worden gesteld. Door een faillissement te vermijden, heeft de gedelegeerde bestuurder aangegeven dat alles in het werk zal worden gesteld om de werkgelegenheid op de site van Bastogne in stand te houden.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

Source: Sudinfo

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*