Fabriek van de toekomst: vijf belangrijke productietrends om in de gaten te houden in 2024

Technology warehouse hardhat helmet. AI generated Image by rawpixel.

Bovendien omvat ‘geavanceerde productie’ een overvloed aan aanvullende ontwikkelingen in de productie, zoals hightech producten, processen, schone, groene en flexibele productie. Hooggeschoolde arbeidskrachten spelen een cruciale rol bij het opzetten van een flexibel productiesysteem dat in staat is om te schakelen tussen massaproductie en maatwerk om aan de vraag van de klant te voldoen.

Carl Haycock, UK Operations Director bij Domino Printing Sciences, kijkt vooruit naar 2024. Hij overweegt de volgende fase van verandering en identificeert vijf trends die het komende jaar in de gaten moeten worden gehouden.

Digitale hulpmiddelen voor optimalisatie:

Digitale tools zoals cloud computing en automatisering worden steeds meer gebruikt om real-time inzichten te verzamelen en complete productiefaciliteiten te optimaliseren. Dit helpt fabrikanten bij het verbeteren van de efficiëntie, het verminderen van verspilling en het versterken van de veerkracht. Dus nieuwe digitale hulpmiddelen helpen fabrieken beter te werken. Ze geven real-time informatie om dingen sneller en met minder fouten te maken.

Door toegankelijke digitale tools te implementeren die gericht zijn op specifieke aspecten van de productie, kunnen veelvoorkomende en kostbare problemen worden opgelost, waardoor uiteindelijk de algehele productie-efficiëntie wordt verbeterd. Geautomatiseerde codeeroplossingen en vision inspectiesystemen stroomlijnen bijvoorbeeld productverschuivingen, verminderen handmatige gegevensinvoer, optimaliseren de kwaliteitscontrole van producten en verbeteren de rapportage.

Automatisering voor veerkrachtige productie

Het gebruik van robots maakt fabrieken sterker: robots worden steeds belangrijker in fabrieken. Ze helpen als er niet genoeg mensen zijn om het werk te doen. Ze besparen ook geld en maken minder fouten. Te midden van de recente onzekerheden zijn automatiseringstools van onschatbare waarde geworden om operationele veerkracht toe te voegen aan productieprocessen. Om tekorten aan arbeidskrachten en lacunes in vaardigheden aan te pakken, bestaande werknemers in te zetten voor waardetoevoegende verbeteringsactiviteiten, operationele kosten te verlagen en fouten te voorkomen, is automatisering van cruciaal belang .

Aanhoudende investeringen en optimalisatie hebben deze bedrijven een sterke positie gegeven in onze economisch onzekere tijden. Er zijn aanwijzingen dat bedrijven meer winst en verlies maken in perioden van economische volatiliteit. Daarom wordt automatisering een kritieke prioriteit als bedrijven hun strategieën aanpassen om zich voor te bereiden op een recessie.

Schaalbaarheid en duurzaamheid door samenwerking

Samenwerken aan groenere fabrieken: consumenten willen dat fabrieken milieuvriendelijker zijn. Iedereen – bedrijven, winkels en anderen – moeten samenwerken om dit voor elkaar te krijgen. Dit houdt in dat groei en vooruitgang zowel economisch als ecologisch duurzaam moeten zijn, wat gecoördineerde inspanningen en samenwerking tussen verschillende belanghebbenden vereist.

Interactie tussen mens en automatisering

Mensen en robots gaan samenwerken: sommigen vrezen dat robots hun baan zullen overnemen. Maar in plaats daarvan zullen mensen meer samenwerken met robots om samen betere taken uit te voeren. In tegenstelling tot de wijdverspreide bezorgdheid over de vervanging van menselijke banen door AI, voorziet de nabije toekomst meer interactie tussen handarbeiders en digitale tools. Er wordt verwacht dat AI werknemers in staat zal stellen om zich meer te richten op zinvolle en hoogwaardige taken, aangezien samenwerking tussen mensen en robots wordt gezien als de toekomst voor de productiesector.

Voorspellende denkwijze en aanpak

Problemen oplossen voordat ze zich voordoen: zij die machines repareren leren problemen te voorspellen voordat ze zich voordoen. Dit helpt om fabrieken soepel te laten draaien. Met de evolutie van moderne productielijnen is een fundamentele verschuiving naar voorspellende bewaking van uptime en proactieve kwaliteitsverbetering essentieel. Servicetechnici van de toekomst hebben een gevarieerde set vaardigheden nodig, waaronder technische expertise, adviesmogelijkheden op afstand en vaardigheid in gegevensanalyse.

Samengevat wordt het evoluerende productielandschap gekenmerkt door digitale tools die optimalisatie en veerkracht mogelijk maken, automatisering voor verbeterde productiemogelijkheden, samenwerking voor duurzaamheid, meer interactie tussen mens en automatisering en een voorspellende benadering van service en ondersteuning, wat allemaal bijdraagt aan de voortdurende evolutie van productiepraktijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*