Exportboost-Sessie: “Round Table Food Industry in Brazil, Ecuador and Peru”

Brazilië, Ecuador en Peru kennen een groeiende middenklasse en daardoor een groeiende vraag naar premiumproducten. Dit biedt opportuniteiten voor Vlaamse exporteurs. Interesse in deze markten? Neem dan zeker deel aan deze Ronde tafel.   

Groeiende middenklasse

Brazilië, Ecuador en Peru zijn landen die gekenmerkt worden door een stijging van het bbp per inwoner en een stijgende middenklasse. Door die toenemende middenklasse, stijgt ook de vraag naar producten van een hoge kwaliteit. Niettegenstaande deze landen een belangrijke lokale voedselproductie hebben, neemt het aandeel van de binnenlandse vraag waaraan door import wordt voldaan, toe. Inwoners van deze drie Zuid-Amerikaanse landen vragen immers alsmaar meer premium kwaliteitsproducten of gourmetproducten en staan open voor productinnovaties.

En omdat Brazilië, Ecuador en Peru Europese producten beschouwen als van hoge kwaliteit, als premium, biedt de ontwikkeling van die nichemarkten kansen aan Vlaamse bedrijven. 

Flanders Investment & Trade organiseert begin november een multisectorale missie naar Brazilië, Ecuador en Peru. En omdat de Vlaams Economisch Vertegenwoordigers van deze landen ook nog eens in België zijn in mei, organiseert Fevia Vlaanderen in samenwerking met Flanders Investment & Trade een rondetafel met de Vlaams Economische Vertegenwoordigers in deze landen.

Rondetafel Food Industry in Brazil, Ecuador and Peru

Geïnteresseerd om business te doen in deze landen? Wens je meer info over de voedingsmarkt en de mogelijkheden voor voeding in Brazilië? Wil je meer vernemen over de moeilijkheden?    

Neem dan deel aan de “Round Table Food Industry in Brazil, Ecuador and Peru” die doorgaat op 16 mei 2019 vanaf 15u00 (koffieonthaal vanaf 14u30) in de Food Pilot, Brusselsesteenweg 370, 9090 Melle. De Vlaams Economische Vertegenwoordigers zullen je een overzicht geven van de voedingsmarkt en zijn beschikbaar om op al je vragen te antwoorden.

Het programma van de rondetafel vind je hier
Noteer dat de rondetafel in het Engels zal doorgaan.

Inschrijven via de site van Fevia kan hier

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*