Exclusieve Duvel Barrel aged-gerstewijn voor Hof Van Cleve

Laat een sterrenchef en een brouwmeester samen tafelen en bijpraten over #bier en #gastronomie en er moet wel een uitzonderlijk bier volgen. In dit geval waren Peter Goossens ( HHof van Cleve en Michel Moortgat ( DuvelMoortgat) aan het keuvelen en dromen van een uitzonderlijke blend. Het resultaat daarvan is ‘Duvel x Hof van Cleve’, een uitzonderlijke #gerstewijn die maandagavond werd voorgesteld.

Slechts 2500 flessen werden ervan afgevuld en die worden verkocht bij een afsluitende kaasschotel in het Hof van Cleve en in beperkte oplage in het Duvel Depotin Breendonk of stadsbrouwerij De Koninckin Antwerpen. Let wel, de flessen worden geopend verkocht! De kroonkurk gaat eraf en je moet ‘Duvel x Hof van Cleve’ ter plaatse degusteren. Flessen kopen of buiten smokkelen om door te verkopen, kan dus niet!

Ongeëvenaarde gerstewijn

‘Duvel x Hof van Cleve’ is dan ook een uitzonderlijk bier, of beter gezegd een ongeëvenaarde gerstewijn die wel heel dicht in de buurt komt van een volle rode #wijn. Daartoe werd een uniek staaltje vakmanschap gecombineerd waarbij drie bieren – een donkere #porter, een donkere Duvel-variant en een Duvel barrel aged – werden gemengd. Daarmee is het verhaal niet af want de drie bieren werden gedurende enkele maanden gerijpt op houten vaten waarin eerder #tequila#mezcal of #rum werd gelagerd evenals in nieuwe eiken vaten. Whisky-vaten werden niet gebruikt omdat die een te geprononceerd karakter gaven.

Perfecte harmonie van mout, honing, chocolade en koffie

Het resultaat is een sublieme blend die resulteert in een mooi donker bordeaux tot roodbruin bier met een dichte, ecru-kleurige schuimkraag. Hoewel deze gerstewijn in de neus aanvoelt als een perfecte harmonie van mout, honing, chocolade en koffie afgerond met een licht florale toets, is het onder geen enkel beding een zwaar en zoet bier. Het aroma leid je naar een mooi, rond en complex bier waarin lichte toetsen van wat bitterige chocolade, geconfijte citrus en kandij opdoemen tegen een subtiel vanille karakter. Het geheel vloeit uit in een aangename, niet overheersende en blijvende nasmaak. ‘Duvel x Hof van Cleve’ is een mooie, complexe, maar uiterst gebalanceerde gerstewijn, die zich, volgens KKaasaffineurs Van Tricht perfect leent tot een combinatie met een oude Groendal-kaas of een rode Epoisses-kaas. Op geen enkel moment uit ‘Duvel x Hof van Cleve’ zich als een gerstewijn van 10,8 %vol waardoor hij bovenal doordrinkbaar blijft en uitstekend harmonieert met een verfijnde kaas.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*