Europain 2020: 11-14 januari

Voor het eerst zal de 2020-editie (11-14 januari 2020) plaatsvinden in de Porte de Versailles in Parijs. Tal van nieuwigheden en wedstrijden, waaronder de Coupe du Monde kunnen de professionals er ontdekken en beleven.

Europain Lab

Europain Lab is 280 m² groot. Het laboratorium is een ontwerp van Europain en studenten van het Institut Le Cordon Bleu in Parijs. Het is een heus bakkerijconcept dat de naam Muse draagt. Dit concept zal een bakkerij- en confiseriewinkel op de expositieruimte voorstellen, waar tussen 9u – 18u het hele aanbod ook daadwerkelijk wordt verkocht.

Europain is de ontmoetingsplaats voor professionals in de bakkerij-, snoep-, banket-, chocolade-, ijs- en koekjessector.

Op het programma: groentemeel, snacks met als basis bladerdeeg, onverkocht brood, broodjes die direct voor de klanten worden gemaakt, vegetarische producten, het maken van zoute en zoete croutons met onverkochte broden, QR-code met prijs, ingrediënten en voedingswaarde-informatie van de producten.

De studenten van het instituut zagen het ook als een ecosysteem waarin niets wordt weggegooid en alles wordt getransformeerd: onverkochte items of restjes genieten een tweede leven en dit alles met zo min mogelijk verpakkingen.

Coupe du Monde

Georganiseerd door Christian Vabret, Meilleur Ouvrier de France, is de wedstrijd ‘Coupe du Monde de la Boulangerie’ historisch verbonden met Europain. Deze wedstrijd verandert nog steeds, wat deze editie nog meer tot uiting zal komen door o.a. de recente benoeming van Pierre Hermé in september 2019 als voorzitter van de wedstrijd en door het vernieuwde reglement.

Voor de Europese selectie zullen acht teams uit Europa deelnemen aan de coupe du Monde in Europain op 12 en 13 januari 2020.

Europain 2020 evenementen

De Europain Awards voor nieuwe producten (New Product Awards)

Zeven prijzen zullen worden uitgereikt in elk van de sectoren van de show: drie creatieve prijzen, een managementsprijs en drie verkoopsprijzen.

De Commissie van experten zal een speciale “groene” prijs geven aan een product met een duidelijk kenmerk van duurzame ontwikkeling. Deze speciale vermelding kan niet worden gecombineerd met een van de New Products Awards.

De zoete scène

Patissiers, chocolatiers en ijsbereiders geven 40 minuten lang masterclasses onder leiding van Cyril Rouquet-Prévost.

De belangrijkste thema’s: “groen” gebak (suiker, glutenvrij, lactosevrij en plantaardig), technische methodes en de daaraan verbonden noodzakelijke communicatie; ’s namiddags volgt dan een seminatie over de nieuwe trends in de patisserie.

Onder de uitgenodigde professionals: Michaël Bartocetti (Shangri-La, Parijs), Yann Brys (Pâtisserie Tourbillon, Saulx les Chartreux), Sophie De Bernardi (Café de la Paix / Intercontinentaal Paris, Le Grand), Jeremy Del Val (Dalloyau, Parijs), Quentin Lechat, de Beste Patissier van Parijs 2019 (T’Time Jardin privé, Parijs), Gilles Marchal (Gilles Marchal Pâtisserie, Parijs), Nina Metayer (Mercato Metropolitano, Londen), Nicolas Paciello (Fouquet’s, Parijs), Hugues Pouget (Hugues Pouget, Parijs), Aurelien Rivoir (Pavillon Ledoyen, Parijs), Janice Wong (Janice Wong, Singapore), enz.

Bakkerij & Snacktheater

Door middel van masterclasses (alleen of met z’n tweeën) die inspelen op de verschillende consumptiemomenten en actuele thema’s (groene trend, grote broden, focus op snacks, …), wordt de bakkerij in al zijn facetten op dit podium in de kijker geplaatst, met een bijzondere accent op knowhow en creativiteit!

Onder de sprekers: Anthony Courteille, Sain Boulangerie; Mei Narusawa, winnaar van de Beste traditionele baguette 2017 en Beste taart van de Bas-Rhin 2018; Julia en Tom, Burger Theory; Anthony Courteille, Sain Boulangerie; Jeremy Viale, Frans en Europees Kampioen 2018 en Wereldkampioen 2019 ‘Pizza’; Louis Lamour, Boulangerie Louis Lamour (Bordeaux) en Beste Bakker van Frankrijk 2017.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*