Euromilk: eerste Oost-Europse zuivelfabriek die melk in kartonverpakking stopt

Inspelend op de sterke vraag van de consument naar duurzamere producten, heeft Euromilk, gevestigd in Zuid-Slowakije, nauw samengewerkt met SIG om als eerste in Oost-Europa producten te lanceren in kartonnen verpakkingen met het baanbrekende SIGNATURE-verpakkingsmateriaal, waarbij de polymeren die worden gebruikt om het karton te lamineren, voor 100% zijn gebaseerd op hernieuwbare grondstoffen uit bossen.

Euromilk besloot voor haar UHT-melkmerk Kukkonia over te schakelen van PET-flessen op kartonnen verpakkingen om een jongere, milieubewuste consument aan te spreken. De lancering is een belangrijke mijlpaal voor Oost-Europa, aangezien Euromilk ‘het ijs breekt’ met SIGNATURE verpakkingsmateriaal in de regio – een cruciale stap voor de zuivelindustrie. Het is ook een belangrijk strategisch project in de nauwe relatie tussen SIG en Euromilk, die al meer dan 20 jaar bestaat.

De standaard kartonnen verpakkingen van SIG, gemaakt van ongeveer 70-80 % hernieuwbaar papierkarton uit FSCTM-gecertificeerde duurzame bronnen, leveren nu al aanzienlijk betere milieuprestaties dan alternatieve soorten verpakkingen. De koolstofvoetafdruk van een kartonnen verpakking is tot 70% lager dan die van andere soorten verpakkingen. SIGNATURE verpakkingsmateriaal van SIG gaat nog een stap verder.

Tot 95% van de verpakkingsmateriaalcomponenten van SIGNATURE Full Barrier zijn gekoppeld aan hernieuwbaar materiaal uit de bosbouw en 100% zijn verantwoord ingekocht. Naast het FSC-gecertificeerde karton zijn ook de polymeren gecertificeerd door de onafhankelijke organisatie ISCC Plus. Via een balanceringssysteem voor de massa zijn de gebruikte polymeren voor 100% gekoppeld aan tallolie, een residu dat bij het papierproductieproces uit hout wordt gewonnen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*