Ergon vergroot belangen in bakkerijketen

ss taken by EMG (Evolution Media Group)

Het Belgische investeringsfonds Ergon heeft de Italiaanse bakkerijgroep Millbo overgenomen. Wat ervoor betaald werd is niet gekend, maar wellicht meer dan 100 miljoen euro.

Millbo, dat sinds 2017 deel uitmaakt van de groep Advanced Bakery Components is overgenomen door het Belgische investeringsfonds Ergon. Ergon is reeds actief in de Italiaanse bakkerijsector. Vorig jaar kocht Ergon al Dolciaria Acquaviva, één van de grootste bakkersgroepen in Italië, gespecialiseerd in diepgevroren brood, koffiekoeken en gebak. Ergon heeft nog een Italiaans bedrijf in portefeuille:IPE Visionnaire, de fabrikant van luxe meubelen. Het investeringsfonds is gevestigd in Brussel maar is actief in heel Europa.

Uitgeverij verkocht

Kort geleden verkocht het bedrijf Keesing (Denksport, 10 voor Language, De Puzzelaar) aan de private equity groep BC Partners. De prijs van deze transactie bedroeg ongeveer 330 miljoen euro. Ook Mediahuis (de uitgever van De Standaard) verkocht zijn participatie (30%) aan de investeringsgroep BC Partners.

Ergon en Albert Frère

Ergon haalde in 2018 voor zijn vierde fonds 580 miljoen euro op, ruim boven de doelstelling van 500 miljoen euro. Het grootste fonds van Ergon is bijna vier keer groter dan het eerste. Op te merken valt dat de familie Frère, die Ergon oprichtte, in het laatste fonds voor het eerst onder de 50% is gezakt. Sienna Capital, de private equity-tak van de GBL-holding van Frère, heeft 200 miljoen euro geïnvesteerd. De rest was afkomstig van welgestelde families, vermogensbeheerders, verzekeringsmaatschappijen en stichtingen.

This post is also available in: Nederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*