Er komt een nieuwe stadsbrouwerij voor het stadhuis van Gent

Tijdens de volgende Gentse feesten, zal er vlak voor het stadhuis van Gent, vers bier worden gebrouwen. Brouwerij Huyghe in Melle, wereldwijd bekend om haar Delirium Tremens, heeft een licentie voor een nieuwe microbrouwerij op zak: Stadsbrouwerij Artevelde.

Vorige week keurde het stadsbestuur van Gent een vergunning goed voor de bouw van een microbrouwerij met coffeeshop in een oud kantoorgebouw voor het stadsbestuur. Om erfgoedredenen zijn er echter strenge regels opgesteld inzake de bouwvoorsschriften.

Alain De Laet, eigenaar van de brouwerij Huyghe in Melle, is tevreden. Hij kocht het grote gebouw in de stad Gent twee jaar geleden en wil er de brouwerij Artevelde installeren. De Laet wil het bestaande Artevelde-bier in het hartje van Gent een nieuwe start geven.

“Onze brouwerij (zie foto boven) ligt op vijf kilometer van de stad, dus we voelen ons ook Gentenaars. Ik dacht dat het belangrijk was om een brouwerij op het grondgebied van de stad te hebben. Authenticiteit is erg belangrijk voor mij.
De nieuwe brouwerij in de stad wordt vlak voor het stadhuis van Gent gebouwd.

Authentiek en echtheid

Vandaag worden in Gent slechts enkele “Gentse bieren” gebrouwen. Je moet geloofwaardig zijn. Een biertje maken buiten Gent ontbreekt die schakel van echt Gents. Dus heb ik besloten om Artevelde een nieuw leven te geven. Jacob van Artevelde en Gent zijn de bakermat van het bier.

Het bier wordt ter plaatse gebrouwen in kleine ketels met een capaciteit van 10 hectoliter (1.000 liter). “We kunnen de vaten in Melle schoonmaken en ze dan naar Gent brengen om ter plaatse te worden gebotteld. Artevelde wordt alleen ter plaatse gebrouwen in een variëteit van vijf variëteiten”.
De nieuwe brouwerij van de stad wordt vlak voor het stadhuis van Gent gebouwd.

De roze olifant van Huyghe, die alomtegenwoordig is, zal daarom niet zichtbaar zijn vanaf het stadhuis. “Neen. Delirium blijft ons hoofdproduct, maar in Gent zelf willen we onze Gentse portefeuille in de kijker zetten”.

De bouwwerkzaamheden kunnen nu beginnen, want de vergunning zit in de zak. De Laet hoopt de deuren van de Stadsbrouwerij Artevelde te openen voor de volgende feesten in juli 2021!

This post is also available in: Nederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*