Energie? Lekker! Energie is wat in voedingsstoffen zit maar ook in de stroom en warmte die nodig zijn om ze te bereiden.

Energie is dus ook de stroom en warmte die nodig is om voeding te bereiden. Dat hebben Lovenfosse uit Aubel, topspeler op de markt van varkensvlees, en Brouwerij Huyghe uit Melle, bekend van de roze olifant en Delirium, goed begrepen. Vanuit hun visie rond duurzaamheid en energie-efficiëntie installeerden zij een warmtekrachtkoppeling.

Brouwerij Huyghe maakt uit de anaërobe zuivering van proces- en afvalwater biogas aan en valoriseert dit via een WKK installatie van 75kWe. Met de opgewekte stroom wordt deels de elektriciteitsbehoefte gedekt zodat minder netstroom nodig is. Bij warmtekrachtkoppeling, erkend als de meest energie-efficiënte energietransformator, gaat niks verloren: de restwarmte van de stroomproductie wordt nuttig aangewend in diverse productiestadia van dit lekkere en dus ook duurzaamste bier.

Brouwerij Huyghe, WKK met biogas en warm water

Voor optimale benutting worden zowel biogas als warm water gebufferd. Passend bij het industriële concept op de site zit de gasbuffer veilig weg in een aangepaste container. E. VAN WINGEN NV leverde de installatie met de gasbuffer en staat in voor de automatische regeling van de energiestromen en het all-in onderhoud over de levensduur. Met totaaloplossingen en all-in service aan vaste prijs helpen ze klanten op weg naar nog meer duurzaamheid. De energieprojecten betekenen echte partnerships met lange termijn commitment.

Lovenfosse: optimalisatie van de energie

Lovenfosse is deel van de groep Westvlees die in Westrozebeke al jaren een WKK van 950kWe inzet. Tevreden klanten komen terug! Bij Lovenfosse wekt de WKK 509kWe en 691kWth op. Ook hier zorgt de warmwaterbuffer voor optimalisatie van de energiehuishouding.

Het EVW concept voor buiten opgestelde WKK beschikt over een afneembaar dak en meerdere deuren voor vlotte toegang bij onderhoud, handig bij installaties die al gauw meer dan 80000 draaiuren bereiken.

Als WKK bouwer sinds 30 jaar verzamelde EVW een schat aan ervaring van gebruikers en technici op het terrein. Hun waardevolle feedback wordt meegenomen in de nieuwste WKK ontwerpen met oog voor detail en niet in het minst voor veiligheid. www.vanwingen.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*