Op 3 en 4 oktober 2018 in Brussels Expo

Empack is het enige B2B-event in België voor de volledige verpakkingsindustrie. In 2018 vindt de vakbeurs plaats op 3 en 4 oktober in hal 11 van Brussels Expo. Daar kan u de nieuwste trends en ontwikkelingen rond verpakkingen, verpakkingsmaterialen, -machines en -diensten ontdekken. Gelijktijdig vindt in hal 7 ook de beurs Logistics & Distribution plaats over opslag, interne logistiek en distributie.

Gratis naar de beurs? Registreer hier met actiecode 1006

Seminarieprogramma voedingsindustrie

Meer dan 20% van de bezoekers van Empack – het grootste B2B event voor de verpakkingssector in België – komt uit de voedingsindustrie. Daarom werkt de beursorganisatie samen met experten om het seminarieprogramma voor bezoekers uit deze industrie naar een hoger level te tillen. Zoals elk jaar levert Pack4Food er zijn bijdrage aan het lezingenprogramma, maar dit jaar hebben ook Fevia en Flanders’ FOOD hier hun schouders onder gezet.

Tijdens de eerste beursdag wijdt Fevia een volledig programma aan ‘Design for Recycling’. Want er staan de voedingsindustrie heel wat uitdagingen te wachten op het vlak van verpakkingen. De recyclagecijfers, zeker van plastic verpakkingen, moeten omhoog. Verpakkingen moeten nog beter inpassen in een circulaire economie. Fevia organiseert daarom, in samenwerking met het Gemeenschappelijk Platform Verpakking en Verpakkingsafval, dit seminarie om de uitdagingen en mogelijke oplossingen voor de recyclage van verpakkingen voor te stellen.

Pack4Food en Flanders’ FOOD nemen de tweede beursdag op zich. Zij hebben het over Industry 4.0 en smart packaging. Zo leert u meer over de voedingsverpakking van de toekomst en het project Terafood (ontwikkeling van een intelligente verpakkingssensor).

Op die manier biedt Empack een complementair programma aan vanuit de voedingssector. De seminaries gaan door in het Food theater op de beursvloer. Aansluitend vindt er telkens een netwerkdrink plaats. Meer info over het programma en de inschrijvingen vindt u binnenkort terug op www.empack.be.

En verder…

Circulaire economie

Een hot topic in de sector dat uitgebreid aan bod komt tijdens o.a. de seminaries van Arjowiggins en Tetra Pak, georganiseerd door FSC België.

Automation Zone met robotbar

Rond dit thema is een aparte zone ingericht waar bezoekers zeer eenvoudig spelers in deze branche kunnen terugvinden. Op de zone staat centraal een bar waar u robots bezig kan zien. Bovendien loopt er ook een Automation Route over de ganse beursvloer én zijn er seminaries georganiseerd door CxO Europe omtrent dit thema in het Automation theater.

Spark workshops

Spark is een Horizon 2020 programma voor onderzoek en innovatie van de Europese Unie. Interesse in hoe Augmented Reality (AR) de co-creatie in verpakkingsontwikkeling vergemakkelijkt? Neem dan zeker deel aan één van de workshops op de stand van Antwerp Management School. Breng uw verpakking mee en beleef zelf hoe dit platform het ontwerpproces vergemakkelijkt.

Logistics & Distribution

Dit event rond warehousing, interne logistiek en distributie vindt gelijktijdig plaats in Hal 7 van Brussels Expo en sluit qua thematiek perfect aan bij Empack. Het is dé one-stop-shop voor het verpakken, behandelen én leveren van goederen op de meest efficiënte en kwalitatieve manier. Het totaalpubliek van het dubbelevent loopt zo op tot ruim 250 exposanten en meer dan 6000 professionals.

Exposanten

De volledige exposantenlijst vindt u hier.

Praktische informatie

Empack + Automation Brussel

3 & 4 oktober 2018

Brussels Expo, Hal 11

Gelijktijdig met Logistics & Distribution (Hal 7)

Voor meer info, surf naar www.empack.be.