Eerste vegan halal snack gelanceerd door broers Boumazoughe

Op 15 september 2023 hebben de Antwerpse broers Saïd (35) en Rachid (31) Boumazoughe, bekend van Ewajasnacks, hun eerste vegan-halalsnacks gelanceerd. Deze nieuwe snacks zijn 100% vegan, 100% vegetarisch en 100% halal, en ze zijn gecertificeerd met het internationale V-label van ProVeg Belgium. De producten zullen in eerste instantie verkrijgbaar zijn bij Jumbo België en Nederland, die altijd al in de producten van de broers hebben geloofd. Na de lancering bij Jumbo zullen de Ewaja-vegansnacks ook beschikbaar zijn in andere supermarkten.

Saïd, een acteur, rapper en schrijver, is verantwoordelijk voor de creatieve kant van Ewajasnacks, terwijl Rachid het ondernemerschap op zich neemt. De nieuwe vegan-halalsnacks, waaronder ewajafalafel, ewajatexmex, ewajapopeyeballs (met spinazie) en ewajacurryballs, worden niet diepgevroren aangeboden, maar zijn te vinden in het koelvak bij de koelverse producten.De eerste vegan halal snacks zijn volledig veganistisch, vegetarisch en halal gecertificeerd met het internationale V-label van ProVeg Belgium. Ondanks hun vegan karakter zijn ze smaakvol en hebben ze niets te maken met “konijneneten,” zoals Saïd humoristisch opmerkt.

Diepvries

Rachid, de broer van Saïd riicht zich op het ondernemersaspect. Vorig jaar lanceerden ze al halal diepvriessnacks onder het Ewaja-merk. Het herkenbare Ewaja-aardappelmannetje op het logo, dat voorheen werd geassocieerd met kip, is nu te vinden op verpakkingen van vegan gerechten met een groen blad en een strohoed. In tegenstelling tot de diepvriesvarianten, worden deze nieuwe vegan snacks in verpakkingen van 180 gram in het koelvak aangeboden. Het assortiment omvat ewajafalafel, ewajatexmex, ewajapopeyeballs (met spinazie) en ewajacurryballs.

Halal

Saïd overtuigde zijn broer Rachid om zich ook op veganistische producten te richten, aangezien niet alle vegetarische en veganistische producten automatisch als halal worden beschouwd. Dit komt doordat sommige E-nummers dierlijke restanten kunnen bevatten, wat tot zorgen leidt bij veel moslims over het overtreden van islamitische voedingsregels. Om dit probleem aan te pakken, hebben de broers hun vegan producten volledig halal gecertificeerd, met ondersteuning van ProVeg Belgium en het internationale V-label.

Dit initiatief begon vorig jaar toen ze hun halal Ewajasnacks lanceerden, en het heeft enige tijd geduurd om het certificeringsproces te voltooien. Wat hun vegan snacks onderscheidt, is de zorgvuldig samengestelde smaak, met toevoeging van gember-, chili- en citroenaroma’s, waardoor ze niet te onderscheiden zijn van gewone snacks. Hiermee hopen ze de moslimgemeenschap meer te betrekken bij veganistische voeding en tegelijkertijd een breder publiek van veganisten aan te spreken.

Verkrijgbaar vnaf 25 september 2023

De veganistische halal Ewajasnacks worden vanaf 25 september verkocht in Jumbo-supermarkten in België en Nederland en worden in Antwerpen geproduceerd. Rachid heeft ervaring in de voedingsindustrie, aangezien zijn familie betrokken is bij de notenverkoop via De Noterij. Saïd is bekend van zijn rollen in verschillende films en series, waaronder ‘Grond’, ‘GR5’ en ‘Patser’. De merknaam “Ewaja” is niet toevallig gekozen; het werd in 2017 uitgeroepen tot Kinderwoord van het Jaar en betekent zoiets als “awel ja, het is nu zo, maar we maken er het beste van.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*