Eerste geturfde Belgische whisky voorgesteld door Molenberg

Acht jaar na de succesvolle lancering van Gouden Carolus Single Malt whisky stelt Stokerij De Molenberg de eerste geturfde Belgische whisky voor die een vaste plaats krijgt in het gamma van de internationaal gewaardeerde stokerij in Blaasveld, Antwerpen. De ‘Gouden Carolus Blaasveld Broek’ wordt gedistilleerd uit een speciaal brouwsel van geturfde gerstemout uit Schotland.

Charles Leclef stelt de nieuwe Gouden Carolus Blaasvel Broek voor

De naamgeving verwijst naar het nabij de stokerij gelegen natuurgebied Blaasveld Het Broek waarin eeuwenlang turf werd gewonnen. De vijvers in het natuurgebied waren oorspronkelijk turfputten. Met de ‘Gouden Carolus Blaasveld Broek’ grijpt de stokerij terug naar de Schotse traditie van het turven en distilleren van whisky in koperen pot stills of zwanenhals-ketels. “We kregen al een tijdje de vraag van whiskyfans in binnen- en buitenland om een nieuwe smaak op de markt te brengen. In lijn met onze Single Malt en met de bieren van Brouwerij Het Anker is deze geturfde whisky van 46 vol.% mooi gebalanceerd en zeker niet geprononceerd. Met een zacht gerookte toets komen wij enerzijds tegemoet aan die vraag en maken wij anderzijds een meer toegankelijke geturfde whisky die een breed segment van whisky-liefhebbers de kans geeft om deze variante te ontdekken”, zegt Charles Leclef.

Schotland

De geturfde mout voor de Gouden Carolus Blaasveld Broek komt uit het hoge noorden van Schotland, meer bepaald uit het kustdorpje Saint Fergus, Aberdeenshire, United Kingdom in het Aberdeenshire gebied, en werd eerder al gebruikt om de licht gerookte Gouden Carolus Indulgence Funken uit te brouwen. “Het drogen en turven van gerstemout is vakmanschap. We zijn blij om via onze leveranciers hiervoor beroep te kunnen doen op vakspecialisten, die ons geturfde gerst kunnen leveren die voldoet aan onze specificaties.”, aldus Leclef.‘Gouden Carolus Blaasveld Broek’ is vanaf heden ongelimiteerd te verkrijgen in België en Nederland, bij whiskyspeciaalzaken, slijterijen, drankenhandels en de verkooppunten aan de brouwerij en stokerij.

Auteur: Geert van Lierde

Beelden: Café & Bistro

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*