Eerste biefstuk van kweekvlees op de markt

Aleph Farms Ltd uit Israël is erin geslaagd om kweekvlees van rundercellen om te zetten in rundersneden, waarbij de complexe vorm, textuur en smaak van een steak worden nagebootst.

Aleph Farms Ltd. heeft het startschot gegeven voor de eerste celgekweekte biefstuk. Een biefstuk die qua uiterlijke kenmerken, qua textuur, maar vooral van smaal identiek is aan rundvlees van een echt dier.

Het nieuwe product van de start-up  demonstreert de diverse toepassingsmogelijkheden voor het kweken van natuurlijke rundercellen  – afkomstig van een rund-  in een volledig 3D structuur die te vergelijken is  met conventioneel vlees. De doorbraak zorgt niet alleen voor de echte textuur en structuur van een biefstuk, maar ook voor een identieke smaak en vorm, waardoor een nieuwe maatstaf in kweekvlees werd gehaald.ontstaat.

Video

Aleph Farms heeft met succes een slachtvrije biefstuk gekweekt, zonder de noodzaak om grote stukken land, water, voer en andere middelen te gebruiken voor het fokken van vee voor vlees. Bovendien is er ook geen antibiotica gebruikt. Bekijk hier de video.

Celgekweekt kweekvlees wordt meestal gekweekt uit een paar cellen van een levend dier, dat pijnloos wordt geëxtraheerd. Deze cellen worden gevoed en groeien tot een complexe matrix die spierweefsel reproduceert.
Een van de barrières voor de productie van gekweekt vlees is dat de verschillende celtypes met elkaar moeten samenwerken om een volledige weefselstructuur op te bouwen zoals in de natuurlijke omgeving van het dier. De uitdaging is om de juiste voedingsstoffen en de combinatie daarvan te vinden die het mogelijk maakt om de multicellulaire matrix efficiënt samen te laten groeien, waardoor een complete structuur ontstaat. Het bedrijf heeft dit obstakel overwonnen dankzij een bio-ingenieursplatform dat is ontwikkeld in samenwerking met het Technion – Israel Institute of Technology, Haifa.

Nieuwe industrie?

“We geven vorm aan de toekomst van de vleesindustrie – letterlijk”, zegt Didier Toubia, mede-oprichter en CEO van Aleph Farms. “Het maken van een vleesdeeg of een worstje van cellen die buiten het dier worden gekweekt, is al een hele uitdaging, stel je voor hoe moeilijk het is om een hele spierbiefstuk te maken! Bij Aleph Farms is dit geen sciencefiction meer. We hebben de visie omgezet in realiteit door een biefstuk te kweken onder gecontroleerde omstandigheden. De eerste producten zijn nog steeds relatief dun, maar de technologie die we hebben ontwikkeld markeert een echte doorbraak en een grote sprong voorwaarts in de productie van een biefstuk met cellen”.

Zes unieke technologieën

Aleph Farms implementeert een combinatie van zes unieke technologieën die het mogelijk maken om de productiekosten van het vlees te verlagen, inclusief innovatieve benaderingen met betrekking tot een diervrij groeimedium om de cellen te voeden, en bioreactoren – de tanks waarin het weefsel groeit.

Bereiding

De kleine steak van Aleph Farms wordt in dunne plakjes gesneden en zal in een paar minuten gaar worden”, zegt Amir Ilan, chef van het restaurant Paris Texas in Ramat Gan, Israël. “Voor mij is het een geweldige ervaring om vlees te eten dat er uitziet en aanvoelt als rundvlees, maar geen antibiotica bevat en geen schade toebrengt aan dieren of het milieu. Aleph Farms vlees heeft een hoog culinair potentieel – het kan gemakkelijk worden opgenomen in exclusieve bereidingen of geserveerd in premium-casual restaurants, trendy cafes, bistro’s, of andere eetgelegenheden”.

Het bedrijf Aleph Farms

Aleph Farms werd in 2017 mede opgericht door de Israëlische voedsel-tech incubator The Kitchen, een onderdeel van de Strauss Group Ltd., en de Technion. Het bedrijf wordt ondersteund door Amerikaanse en Europese durfkapitaalondernemingen. Aleph Farms sloot zich in juli 2018 aan bij The RisingFoodStars – de vereniging van uitstekende startende agrofoodbedrijven van het Europees Instituut voor Technologie (EIT) Food’s club.


Vertaald met www.DeepL.com/Translator

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*