Eerste alcoholvrije bio-vruchtenbier

Met Grisette Bosvruchten Bio 0,0% positioneert Brasserie St-Feuillien S.A. zich verder in het segment van de bio-bieren. Bovendien lanceert de brouwerij uit Le Roeulx hiermee ook het wellicht eerste alcoholvrije bio-vruchtenbier.

Grisette Bosvruchten Bio 0,0% is een hogegistingsbier dat wordt gebrouwen met biologische tarwe- en gerstemout. Aansluitend op het klassieke brouwproces met centrifugeren om de tannineachtige troebelheid uit het bier te verwijderen en toevoeging van vruchtensap wordt het bier in tankwagens naar MIS Service in Courcelles vervoerd. Aldaar wordt de alcohol uit het bier verwijderd door vacuümdistillatie bij 30-40°C. Hierdoor blijft de intrinsieke kwaliteit van het bier grotendeels behouden.

Aroma’s

De gist- en moutaroma’s worden na dealcoholisatie teruggewonnen en versterkt door toevoeging van een beetje rietsuiker en natuurlijke fruitaroma’s van kers, bosvruchten en cassis. Het eindresultaat is een diep donkerrood bier met een fijne schuimkraag en uitgesproken aroma’s van rode vruchten. Door het distillatieprocedé behoudt het dorstlessende bier ook enige rondheid die harmonieert met het friszurige van tarwe en subtiele licht bitterige hoptoetsen.

vijftien maanden proeven

Aan de creatie van Grisette Bosvruchten Bio 0,0% werd meer dan vijftien maanden besteed en diverse proefbrouwsels werden zelfs vernietigd omdat niet het gewenste resultaat werd bereikt. Na intensief onderzoek in de brouwerij, in samenwerking met MIS Service, en de keuze voor vacuümdistillatie werd dit fraaie resultaat bereikt.Dat brouwerij St. Feuillien met de bio-positionering van Grisette een juiste keuze heeft gemaakt, tonen de cijfers aan. In het coronajaar 2020 steeg het respectieve volume met 48% tot 1606 hl, en dat rekening houdende met een grotendeels gesloten horeca in eigen land. Grootdistributie, gespecialiseerde drankencentrales met bijhorende consumentenverkoop en succesvolle exportmarkten zoals Nederland, Frankrijk en China stuwden de cijfers omhoog.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*