Het is een publiek geheim dat de manier waarop we vandaag pilsbier brouwen de smaak van dat klassieke pintje heeft aangetast. Wetenschappers van de KU Leuven hebben nu achterhaald hoe dat precies komt en vooral: hoe ze dat kunnen oplossen. Met dank aan, hou je vast, Japanse saké en… bananensmaak.
Op het kermisterrein van Westmalle, naast café Sportlokaal, konden sportvrienden dit weekend hun eerste Chwakoos bestellen. Holy Satan en Holy IPA zijn de eerste twee bieren van de gelijknamige brouwerij van Walter Riemis (57) en […]
Sinds vorig jaar is Nederland de grootste exporteur van bier geworden en heeft het België ingehaald. Dit blijkt uit gegevens van Eurostat voor 2021. Met ongeveer 1,9 miljard liter die vorig jaar werd uitgevoerd, zijn […]
Rosa Merckx, bekend als voormalig algemeen directeur van brouwerij Liefmans in Oudenaarde, is dinsdag 16 mei 2023 op 97-jarige leeftijd overleden. Rosa Merckx startte in 1946 in de brouwerij als secretaresse en droeg vanaf de […]
Our website uses cookies to provide you the best experience. However, by continuing to use our website, you agree to our use of cookies. For more information, read our Cookie Compliance! Privacy Policy
Geef als eerste een reactie