Een op de vijf sterfgevallen door slechte voeding

Overtollig zout, suiker of vlees in verband gebracht met hart- en vaatziekten, volgens een studie uitgevoerd in 195 landen.

Een op de vijf sterfgevallen wereldwijd hield in 2017 verband met slechte voeding. De oorzaak: teveel zout, suiker of vlees en onvoldoende inname van volle granen en fruit. Bijna al deze sterfgevallen werden veroorzaakt door hart- en vaatziekten, en de rest door kanker en diabetes type 2, vaak in verband gebracht met overgewicht en levensstijl (sedentaire, onevenwichtige voeding), volgens een studie gepubliceerd in The Lancet. Dit werk, dat 195 landen omvat, wijst op de gevolgen van onevenwichtige voeding voor de gezondheid.

Volgens de auteurs is meer dan de helft van alle sterfgevallen in 2017 veroorzaakt door een tekort aan noten, zaden, melk en volle granen. Omgekeerd worden gezoete dranken, verwerkt vlees en zout te veel geconsumeerd. Bijna 2 miljard mensen zouden “overvoed” zijn, terwijl bijna 1 miljard mensen volgens de Verenigde Naties aan ondervoeding lijden.

Bron: L’Echo

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*