Ecoveritas deelt verpakkingsdata op FFP Sustainability Event

Toonaangevend expert op het gebied van duurzaamheidsgegevens Ecoveritas zal samen met organisaties als WRAP, OPRL, de Co-Op en Constantia Flexibles deelnemen aan het FFP Sustainability Event dat deze zomer op 27 juni in Northampton wordt gehouden.

Het gratis evenement, dat wordt aangekondigd als een verhelderende en vooruitstrevende kijk op de “hele levenscyclus van duurzaam verpakken”, brengt verpakkingsprofessionals uit heel Europa samen om inzichten te horen van enkele van de meest vooraanstaande experts uit de branche. Het is het eerste FFP Sustainability Event dat wordt gehouden sinds de pandemie. Het vindt plaats tegen de achtergrond van een heleboel nieuwe verpakkingswetgeving en een steeds diepere klimaatcrisis.

Organisator en deelnemers: nood is groot aan duidelijke verpakkingsstrategie

FFP Packaging Solutions is een toonaangevende converter van flexibele verpakkingen en levert bekroonde, innovatieve bedrukte en onbedrukte folies en laminaten in een groot aantal categorieën. Al meer dan 50 jaar heeft FFP met bekroonde innovaties het landschap van flexibele verpakkingen in de voedingsmiddelenindustrie veranderd. Deze firma richt het symposium in. Ecoveritas is dan weer een dataspecialist op het gebied van milieucompliance die een reeks hulpmiddelen en expertise biedt aan merken, retailers en toeleveringsketens om de impact van hun verpakkingen op het milieu efficiënt te minimaliseren.

Kathy Illingworth, hoofd Duurzaamheid & Consulting bij Ecoveritas, vertelt over dit event: “Dit evenement had niet op een beter moment kunnen komen voor het bedrijfsleven. Tussen de ietwat chaotische implementatie van nieuwe maatregelen zoals de hervorming van de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid (EPR) en het uitgestelde statiegeldretoursysteem (DRS) in Schotland, en de sluipende dreiging van een klimaatramp, is het belang van een duidelijke verpakkingsstrategie nog nooit zo groot geweest.

Vele onderwerpen

“Onzekerheid is het woord van het moment; onzekerheid over toekomstige regelgeving, wat het allemaal betekent voor bedrijven en de toekomst van onze planeet zelf,” vervolgt Illingworth. “We brengen gegevens en inzichten die we hebben verzameld door te werken met een aantal van ’s werelds grootste merken, retailers en toeleveringsketens om deelnemers te voorzien van de kennis en tools die ze nodig hebben om een koers uit te stippelen door dit onzekere landschap.”

Tijdens het evenement, dat wordt gehouden in het Hilton Hotel in de wijk Collingtree in Northampton, wordt een breed scala aan onderwerpen besproken, waaronder EPR-wetgeving, gerecyclede polymeren en andere materiaalkeuzes, afvalstromen, merkdoelstellingen en -uitdagingen, en de specialiteit van Ecoveritas – data.

Toekomst

“We kunnen nooit precies weten wat de toekomst brengt, maar we kunnen ons er wel op voorbereiden. Het FFP Sustainability Event bereidt deelnemers voor op bijna alles terwijl we samen streven naar een circulaire economie,” voegt Illingworth toe.

Het FFP Sustainability Event wordt gehouden in het Hilton Northampton op 27 juni, aanvang 9.30 uur. Het is gratis bij te wonen, maar het aantal plaatsen is beperkt.

Om een plaats te reserveren, ga naar ffppkg.co.uk, en voor meer informatie over Ecoveritas en haar diensten op het gebied van gegevensverzameling, ga naar ecoveritas.com.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*