Duvel Moortgat gaat Vedett produceren in Chinese brouwerij

Duvel Moortgat heeft een brouwerij overgenomen in de Chinese stad Tianjin. De brouwerij in Puurs-Sint-Amands zal in China het steeds populairder wordende Vedett White produceren. Het is de eerste keer dat de onderneming een Belgisch recept in een buitenlandse brouwerij brouwt.

Volgens Duvel Moortgat groeit de vraag naar Vedett White in China. Het bedrijf is sinds 2006 aanwezig in China en blijft een groot potentieel zien in de regio. Eerder zei CEO Michel Moortgat dat witbier een instapmodel zal zijn om later andere andere specialbieren te produceren.

Dankzij deze investering zal Duvel Moortgat haar ecologische voetafdruk kunnen verkleinen. Momenteel vervoert Duvel Moortgat zeven tot acht containers Vedett White per dag van Puurs naar China, het equivalent van 200.000 hectoliter per jaar. Dat is niet langer houdbaar, noch ecologisch, noch economisch”, vertelt Moortgat aan De Tijd. “Wij produceren lokaal 120.000 hectoliter. Dat volume zal de komende jaren toenemen. Dankzij de Chinese brouwerij zullen we 4,8 miljoen kilogram CO2 per jaar minder uitstoten.

Chinese ingrediënten

Het is de eerste keer dat Duvel Moortgat een Belgisch recept brouwt in een buitenlandse brouwerij. “Er is geen gemakkelijke manier om het te doen”, zegt Moortgat. “Maar we weten dat het kan. Vóór de investering hebben we al enkele keren met succes Vedett White geproduceerd in de Chinese fabriek. De grondstoffen worden lokaal betrokken, maar voldoen aan dezelfde strenge kwaliteitseisen als in België.

Naast Vedett White zal de nieuwe brouwerij ook speciale Chaba-bieren produceren. Dat is een microbrouwerij in de stad Kunming, die Duvel Moortgat vorig jaar met een lokale partner heeft opgericht.

De manager van de nieuwe fabriek is Wiebke Hense, die al sinds het begin bij de brouwerij in Tianjin werkt. Hij wordt vergezeld door Sean Harmon, General Manager van Duvel in China.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*