Duurzaamheidsdoelstellingen zeer belangrijk voor Unilever

Unilever draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Even werd gevreesd dat met de verhuis naar de UK, ook de duurzaamheidsdoelstellingen zouden worden opgegeven in het belang van de aandeelhouders en de winstoptimalisatie. Maar dat is niet het geval. Tegen 2039 wil de hele keten – beginnend bij de grondstoffen tot verkoop van de producten – tot een nul uitstoot komen!

Er lijkt een verband te bestaan tussen de verhuizing en de intentie om aandeelhouders meer te betrekken bij het duurzaamheidsbeleid. Er werd gevreesd dat Unilever zich niet meer zoveel zou aantrekken van het klimaat eenmaal het zich in het Verenigd Koninkrijk had gevestigd. In het Verenigd Koninkrijk komen de aandeelhouders op de eerste plaats. Dit zou kunnen leiden tot een focus op winst-maximaliseren en een veronachtzaming van de duurzaamheidsdoelstellingen

Op maandag 13 december onthulde Unilever de Groene maatregelen die overwogen werden. Zo wil het bedrijf tegen 2030 de CO2-uitstoot in gebouwen elimineren en moeten de producten van Unilever net zo schoon worden geproduceerd. Unilever heeft afgelopen zomer al aangekondigd de lat hoger te leggen: Nuluitstoot in 2039 voor de hele keten, van grondstofwinning tot verkoop is het doel!

Unilever zegt dat dit de eerste keer is dat een multinational zijn aandeelhouders om hun zegen vraagt over klimaatplannen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*