Duitsland importeert steeds meer agro- en voedingsproducten, met een negatieve handelsbalans in dit segment als gevolg

Duitsland heeft in 2022 voor het eerst voor meer dan 100 miljard euro aan voedingsmiddelen en landbouwproducten ingevoerd. De waarde van de geëxporteerde goederen is echter aanzienlijk lager, wat resulteert in een serieus hoog tekort op de handelsbalans, aldus de Duitse exportvereniging voor levensmiddelen en agroproducten (GEFA).

Uit de voorlopige cijfers over de landbouwexport van 2022 blijkt dat de negatieve trend in de handelsbalans van de landbouw- en levensmiddelenindustrie is versterkt. In 2022 importeerde Duitsland goederen ter waarde van 110,5 miljard euro, terwijl de export slechts ongeveer 90,2 miljard euro waard was, wat resulteerde in een record handelstekort van meer dan 20 miljard euro. Het tekort is met ongeveer 18 procent in waarde en ruim 34,3 procent in hoeveelheid verslechterd ten opzichte van het voorgaande jaar.

Hartmut Kretschmer

“Duitsland is steeds meer afhankelijk van andere landen en wereldregio’s om voedsel te produceren.”

De woordvoerder van de GEFA, Hartmut Kretschmer, meldde dat Duitsland steeds afhankelijker wordt van andere landen en regio’s om voedsel voor hen te produceren. De GEFA roept de Duitse regering op om in te grijpen en de openstelling van de markt in het buitenland te versnellen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*