Duitse pluimveehouder wil eiwit uit insecten voederen in plaats van soja

De PHW Group onder Peter Wesjohann richt zich op duurzaamheid en is op zoek naar alternatieven voor overzeese soja. De groep kondigde een belang aan in het Canadese bedrijf Enterra Food Corporation. Enterra produceert toevoegingsmiddelen op basis van insecten voor de pluimveevoederindustrie.

Aangezien overzeese soja vaak wordt verbouwd op voormalige regenwoudgebieden enerzijds en anderzijds, aangezien een klassieke monocultuur de soortenrijkdom vermindert, is de PHW-groep op zoek naar alternatieven. Wiesenhof heeft nu een partner gevonden in het Canadese Enterra Feed Corporation: “Ons doel is om in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen dat er soja aan ons pluimveevoer wordt toegevoegd. In plaats daarvan zien wij het door Enterra ontwikkelde insecteneiwit als een geschikt alternatief”, legt Peter Wesjohann, CEO van de PHW Group, uit.

Voordat het voederbestanddeel soja door insecteneiwit kan worden vervangen, is een aantal complexe voederstudies nodig, aangezien de gewijzigde samenstelling van het voeder in overeenstemming moet zijn met de diergezondheid en dus ook met het welzijn van de dieren. In 2017 heeft een EU-verordening de weg vrijgemaakt voor het gebruik van insectingrediënten in aquacultuurvoeders. Erkenningen voor pluimvee- en varkensvoer worden momenteel verwacht.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

Bron: FA

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*