Drankenproducent Konings nv neemt intrek in de voormalige Ford-fabriek in Genk

Drankenproducent en bottelaar Konings nv neemt zijn intrek in de voormalige Ford-fabriek in Genk. Het bedrijf uit Zonhoven investeert 40 miljoen euro in de site en huurt het nieuwe gebouw voor 20 jaar voor de productie van blikjes. De nieuwe fabriek zal een oppervlakte hebben van ongeveer 30.000 vierkante meter en zal gebouwd worden door Genk Green Logistics.

Drank- en verpakkingsproducent Konings huurt het nieuwe gebouw voor minstens 20 jaar en zal het in eerste instantie gebruiken voor de productie van blikjes. Op de transportband kunnen ongeveer 90.000 blikjes per uur worden geproduceerd, wat de creatie van 75 extra banen betekent.

“Dit is een nieuwe uitbreiding, maar ze verandert niets aan onze vestigingen in Zonhoven en Borgloon. Genk is een goede extra geografische troef omdat het op een goede as ligt voor onze hele afzetmarkt en multimodaal is met toegang tot wegen, waterwegen en spoorwegen”, begint Axel Vuylsteke, gedelegeerd bestuurder van Konings.


Andere activiteiten op de voormalige Ford site

Genk Green Logistics, uitgebaat door Intervest Offices & Warehouses en de Machiels Groep in Limburg, is de bron van de bedrijfsontwikkeling. “Als alles goed gaat, zou de productie in mei 2023 van start kunnen gaan voor Konings”, zegt Wesley Mazzei van Machiels Group.

De ontwikkeling van de 250.000 vierkante meter grote voormalige Ford-fabriek in Genk is vanaf 2024 klaar, en een productiebedrijf als Konings zorgt voor een compleet plaatje. “We hebben al grote logistieke bedrijven, maar het is toch belangrijk dat er ook ruimte is voor een productiebedrijf, want dat zal een groot aantal jobs creëren.

Modern en duurzaam

“Onze machines zullen gebruik maken van de nieuwste technologie, waardoor de productie sneller, veiliger en efficiënter zal verlopen”, legt Vuylsteke uit. In combinatie met de duurzame energie die Genk Green Logistics levert, zorgt dit voor een groen imago. “Wij zullen hen voorzien van heel wat hernieuwbare energie. Deze elementen, samen met de samenwerking met de stad Genk en andere overheden, hebben Konings overtuigd om zich hier te vestigen”, zegt Mazzei tevreden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*