Douwe Egberts wil 2 miljard ophalen op de beurs

Het bedrijf achter het koffiemerk Douwe Egberts, JDE Peet’s trekt weer naar de beurs. Het bedrijf is van plan om 2 miljard euro op te halen, voornamelijk door de verkoop van bestaande aandelen.

De coronacrisis heeft de markt voor beursintroducties gedurende enkele weken vrijwel lamgelegd. Het koffiebedrijf JDE Peet’s Coffee – het resultaat van de fusie tussen Jacobs Douwe Egberts en Peet’s Coffee – stelt nu alles in het werk om zijn plannen voor de beurs nieuw leven in te blazen. De koffiereus heeft al plannen aangekondigd voor een beursgang eind vorig jaar. Oorspronkelijk was het doel om 3 miljard euro op te halen en een notering aan de Amsterdamse beurs. In 2013 werd de Douwe Egberts koffiegroep al na één jaar terug van van de beurs gehaald – met de hulp van onder meer de AB Inbev-families rond Alexander Van Damme. Maar nu gaan ze toch weer naar de beurs.

Bij de eerste beursgang wil het bedrijf 2 miljard euro ophalen, waarvan ongeveer 700 miljoen euro door de verkoop van nieuwe aandelen.
Volgens de Financial Times wil het bedrijf met deze transactie “slechts” twee miljard euro ophalen. Het koffiebedrijf is van plan om 700 miljoen euro op te halen door de uitgifte van nieuwe aandelen. JDE Peet’s wil dit geld gebruiken om zijn schulden af te lossen. De rest zou moeten komen van de verkoop van bestaande aandelen.

This post is also available in: Nederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*