Door bier gepassioneerde studenten brouwen eerste bier bij de Glazen Toren onder de naam Excelsis

Drie door #bier gepassioneerde laatstejaars studenten KMO-management aan HOGENT, Karel Van Cauteren, Chloé Clinckemaille en Jean-Charles Ryffranck, stelden zopas hun bierfirma Excelsis voor evenals hun eerste bier, Terroir Quadrupel.

Karel heeft al enige bierervaring. Hij is een tijdje aan de slag geweest bij Brouwerij 3 Fonteinen en heeft aan de #brouwerijschool te Anderlecht gestudeerd. Samen vonden ze in Brouwerij De Glazen Toren de geschikte partner waar ze hun bier ‘van de storting van het mout tot het verpakken van de flessen in dozen’ zelf mogen produceren. Een belangrijke voorwaarde om zichzelf brouwers te mogen noemen. “

Terroir Quadrupel

Wij zijn geen biermarchands, wel brouwers”, staat op het etiket te lezen. Excelsis kiest er voor de consument eerlijk en open te informeren over het hoe en wat van het bier: waar het bier gebrouwen en gebotteld wordt, de soorten mout en de gebruikte hopvariëteiten worden vermeld op het etiket. Terroir Quadrupel is een donker amber bier van 10 %vol. Geen exotisch bier of een hippe wijn maar een bier van hier, Terroir van bij ons. De Terroir Quadrupel heeft een lage bitterheid van 22 IBU en wordt gebrouwen met Saaz-aromahop uit Sint-Martens-Bodegem evenals met Saaz- en Premiant-hop uit Waasten. Er werd 800 liter afgevuld in 75 cl.-flessen en eenzelfde volume werd gebotteld in 33 cl.-flessen. Excelsis vermeldt ook duidelijk op het etiket dat het bier wordt gebrouwen bij De Glazen Toren in Erpe-Mere.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*