Dominique Ansel uit New York maakt speciale donut met whiskey van Glenmorangie

De heerlijke smaken van de limited edition whisky – honing, witte chocolade en fruit – van Glenmorangie inspireerden de bekende banketbakker Dominique Ansel uit New York tot het maken van een “CakeTail”, een duo van taarten en cocktails dat een eerbetoon is aan de limited edition van Glenmorangie.

Dr. Bill Lumsden is Creatief directeur van Glenmorangie Whisky. Net als Dr. Bill onderzoekt brood- en banketbakker Dominique Ansel nieuwe smaken, denk aan zijn beroemde Cronut®, de hybride croissantdonut. Hoe combineer je taart en whisky ? Hij creëerde een unieke donut op een ananasboot (een holle, gevulde ananas) geïnspireerd door Glenmorangie A Tale of Cake. Het is gekoppeld aan een ouderwetse ananascocktail, gemaakt door de ervaren blender Jeremy Le Blanche. Het resultaat is een heerlijke en zoete CakeTail. En dat is nog niet alles: Dominique en Jeremy ontwierpen ook de CakeTail-pairing voor de drie populairste whisky’s van Glenmorangie: The Original, The Lasanta en The Quinta Ruban.

Dominique Ansel uit New York maakt speciale donut met whiskey van Glenmorangie

“Toen ik voor het eerst Glenmorangie proefde, opende de whisky mijn zintuigen voor een fantastische wereld van kleur, textuur, smaak en aroma… het is altijd een nieuw avontuur,” zegt Dominique. “Ik had nooit gedacht dat ik zo graag whisky zou proefen, maar er is een co-existentie in de smaak van Glenmorangie. Roosteren en koken van whisky zijn twee verschillende dingen, maar ze hebben veel gemeen. Als je Dr. Bill’s passie voor malt whisky mixt met mijn liefde voor het bakken, krijg je het beste van twee werelden!”

Films op sociale media

Dominique Ansel uit New York maakt speciale donut met whiskey van Glenmorangie

Glenmorangies CakeTailpairings zullen voor de gelukkigen beschikbaar zijn bij Ansel’s bakkerij in New York. Maar gelukkig kan iedereen ervan genieten: In een serie korte films op de sociale netwerken van Glenmorangie zullen Dominique en Jeremy ook variaties laten zien die thuis gemakkelijk te maken zijn. Zie facebook van de distilleerderij

Patissier Dominique Ansel op instagram maakt de cakeTail

This post is also available in: nlNederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*