Dole trekt naar de beurs

Dole, vooral bekend om zijn bananen en ananassen, werkt aan een nieuwe beursnotering. Volgens het Financieele Dagblad uit Nederland wil het huidige Dole, dat is ontstaan uit een fusie tussen Total Produce en Dole Food, 26 miljoen aandelen uitgeven tegen een prijs van 20-23 dollar. Het bedrijf verwacht ongeveer $560 miljoen op te halen. De beursgang wordt beheerd door onder meer Goldman Sachs en Deutsche Bank Securities.

Vorige maand heeft de Europese Commissie de fusie van Total Produce en Dole Food goedgekeurd. Hierdoor werd Dole Plc, zoals de gefuseerde onderneming nu heet, het grootste fruit- en groentebedrijf ter wereld.

De Dole Food Company ging in 1985 naar de beurs, toen het eigendom was van vastgoedmagnaat David Murdock. Murdock zelf heeft Dole in 2003 van de beurs gehaald. Onder leiding van Murdock groeide het bedrijf uit van een lokale ananasproducent tot een wereldwijde fruit- en groentegigant.

Murdock herhaalde de beurstruc tussen 2009 en 2013: hij bracht Dole in 2009 naar de beurs en kocht het in 2013 terug. In 2017 waren er plannen om het bedrijf opnieuw naar de beurs te brengen, maar dat is er niet van gekomen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*