Dole Food Company verkoopt Saba Fresh Cuts AB en Saba Fresh Cuts OY aan Bama

Gisteren kondigde Dole Food Company aan dat er een overeenkomst is om Saba Fresh Cuts AB en Saba Fresh Cuts OY aan BAMA International te verkopen.

Saba Fresh Cuts AB – met productiefaciliteiten in het Zweedse Helsingborg – en Saba Fresh Cuts OY – met productiefaciliteiten in het Finse Espoo – zijn producenten van gewassen en kant-en-klare salades. De bedrijven bereiden en verkopen verschillende vers gesneden salades en groenten voor de detailhandel en foodservice-sector in Zweden, Denemarken, Finland, Duitsland en de Baltische staten.

Voorwaarde van EU

De verkoop van Saba Fresh Cuts AB was een noodzakelijke voorwaarde voor de goedkeuring door de Europese Commissie van de investering van Total Produce in Dole in juli 2018.

“Ik ben erg blij met de uitkomst van deze verkoop om te voldoen aan de EU-eis,” zei de heer Johan Linden, President en Chief Executive Officer van Dole Food Company, “en ik ben ervan overtuigd dat Saba Fresh Cuts in goede handen zal zijn bij BAMA.”

“We zijn verheugd om deze overeenkomst met Dole aan te kondigen voor Saba Fresh Cuts. Gemaksproducten en kant-en-klare salades en groenten is een snelgroeiende categorie in alle markten en Saba Fresh Cuts is een solide en zeer professionele speler met een sterke organisatie en producten van hoge kwaliteit. We kijken ernaar uit om samen te werken”, voegde Rune Flaen, Chief Executive Officer van BAMA Group, eraan toe.

Houlihan Lokey

Volgens apnews.com wordt de transactie naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019 afgerond en is goedkeuring van de Europese Commissie vereist. Dole werd bij deze transactie geadviseerd door investeringsbank en financiële dienstverlener Houlihan Lokey.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*