Doe mee aan de Sial enquête in het teken van ‘Take Action for Better Eating’

Van januari tot juni 2020 rolt Sial de “Great Food Debate” uit in samenwerking met het civic-tech platform make.org. Het doel is om gezamenlijk een antwoord te geven op een van de meest dringende vragen van ons tijdperk: hoe kunnen we gezond voedsel leveren aan een steeds groeiende bevolking met respect voor het milieu?

SIAL Paris & Make.org : een sterk partnerschap voor een goed doel

In Frankrijk is voedsel een grote bron van zorg geworden. Sommige mensen eten niet genoeg, of niet goed genoeg. Anderen zijn op hun hoede voor wat ze op hun bord zouden kunnen vinden en zijn op zoek naar voedsel met een echte ecologische en sociale waarde. Het is tijd om ervoor te zorgen. Iedereen moet toegang hebben tot een gezond, evenwichtig dieet. Het is tijd om voedsel te produceren dat het milieu respecteert en de duurzaamheid van onze landbouwindustrie in stand houdt. Daarom heeft SIAL Paris zich aangesloten bij Make.org om “Take Action for Better Eating”.

Gezond, evenwichtig, met respect voor het milieu

Vorig jaar hebben make.org en haar partners, om deze grote zaak op gang te brengen, een openbare raadpleging online gehouden, waarbij ze alle Franse burgers vroegen naar hun ideeën over hoe ze iedereen in staat kunnen stellen om beter te eten. In april en mei 2019 hebben duizenden mensen voorstellen ingediend en gestemd over hun favorieten. Als stichtend lid van dit belangrijke initiatief zal SIAL Parijs een speciale workshop organiseren om het beste van deze voorstellen te ontwikkelen op de langverwachte tentoonstelling in oktober – en in de aanloop naar het evenement nodigt Sial voedselprofessionals uit om deel te nemen aan het Great Food Debate.

THE GREAT FOOD DEBATE: een collectieve inspanning voor wereldwijde impact

Vandaag mobiliseert SIAL Paris de professionals uit de voedingssector, in al hun diversiteit over de hele wereld, rond deze belangrijke zaak via de GREAT FOOD DEBATE. Een uitgebreide consultatie die op 20 januari 2020 in Frankrijk van start is gegaan en in de loop van het jaar is uitgerold naar de rest van de wereld. Het doel is om onze collectieve intelligentie te benutten door iedereen uit te nodigen om oplossingen voor te stellen en concrete acties te ontwikkelen om gezonde voeding naar het grootste aantal te brengen met respect voor het milieu.

Ingrijpende veranderingen

Gezondheid, transparantie, milieuverantwoordelijkheid, eerlijke prijzen… in het licht van het steeds groter wordende consumentenbewustzijn en de exponentiële groei van de wereldbevolking zijn de veranderingen in de agro-voedingsindustrie nog nooit zo ingrijpend geweest. Massaproductie- en detailhandelsnormen die al 50 jaar gelden, worden door technologische en digitale innovaties tenietgedaan. Biologische materialen zullen de opvolger zijn van plastic. Aquacultuur en verticale landbouw openen nieuwe mogelijkheden in overvolle steden. Er zijn nieuwe trends in opkomst, nieuwe bedrijfsmodellen nemen een vaste plaats in. Bij SIAL Parijs willen we u in staat stellen om de oplossingen samen te verkennen en te implementeren.

Own the change


Dien uw ideeën in! Deel uw mening! Stem voor de beste oplossingen die door uw collega’s worden voorgesteld! In een tijd van ongekende overgangen, heruitvindingen en maatschappelijke verantwoordelijkheid nodigen we de wereldwijde voedselgemeenschap uit om deel te nemen aan het ‘TheGreat Food Debate’ en ‘Own the Change’.

Vul de enquête in

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*