Diversi Foods en Wolf ButterBack bundelen krachten

Wolf Butterback en Diversi Foods: samen sterker!

In het voorjaar werd het bedrijf Diversi Foods onderdeel van de Martin Braun groep, waartoe ook Wolf ButterBack behoort. Het zijn allebei producenten van bakkerijproducten.

Sinds haar oprichting in 1989 is Diversi Foods uitgegroeid tot een internationale totaalleverancier voor een breed gamma aan bakkerijproducten, meer bepaald in het private label segment van brood, voor retail, food service en private label. Dat zowel in bake-off, vers als diepvries. Het bedrijf heeft haar hoofdzetel in België en telt daarnaast ook productiefaciliteiten in België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Polen.

Wolf ButterBack produceert al meer dan 25 jaar diepgevroren bakkerijproducten  met pure boter. De onderneming gaat een enagement aan op het vlak van artisanale productie en de productie met vele ambachtelijke invloeden zoals een lange rusttijd van het deeg en dit op slechts één bedrijfssite in het Zuid-Duitse Fürth. De fabrikant verkoopt zijn bakspecialiteiten met succes in heel Europa.

Samenwerking met een duidelijke strategie

De twee bedrijven zullen in de toekomst versterkt samenwerken onder de paraplu van de Martin Braun groep, terwijl ze van elkaars sterke punten profiteren.

De assortimenten van beide fabrikanten vullen elkaar perfect aan. Diversi Foods is vooral gericht op brood en broodjes, Wolf ButterBack op viennoiserie en snacks. Door samen te werken, ontwikkelt het diepvriesassortiment van de Martin Braun groep zich tot een compleet assortiment van hoogwaardige specialiteiten en kan men zo totaaloplossingen voor de klant aanbieden.

Om de samenwerking efficiënter te maken, zal Diversi Foods de verkoop overnemen van de high-end viennoiserie en snacks van Wolf ButterBack in België en Nederland. Zo zal de internationalisering van deze zusterbedrijven vergroten en versterken.

Omgekeerd zal bijvoorbeeld de verkoopsorganisatie van Wolf ButtterBack in de kernmarkten Duitsland, Oostenrijk en Italië nieuwe inkomsten genereren voor het Diversi Foods broodassortiment.

De twee bedrijven behouden hun lokale structuur en onafhankelijkheid.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*